O mașină s-a izbit într-un stâlp după ce șoferul s-a apucat să-și caute telefonul prin vehicul

La data de 10 aprilie 2021, în jurul orei 12.20, Alin Toacă (39 de ani), din municipiul Iaşi, în timp ce conducea autoturismul Seat pe DN 17, pe raza localităţii Frasin, având direcţia de deplasare Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului, din cauză că s-a aplecat după telefon, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu stâlpul de la reţeaua electrică de joasă tensiune aparţinând E.ON Moldova, pe care l-a deteriorat.

În urma impactului a rezultat rănirea următoarelor persoane: 

  • Alin Toacă, șoferul, care a fost transportat mai întâi la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „TCC, TCF, contuzie abdominală şi pumn drept”, după care a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea efectuării unor investigaţii medicale suplimentare. Victima nu a rămas internată.
  • Geanina Toacă (33 de ani), din municipiul Iași pasageră pe bancheta spate (stânga) a autoturismului Seat, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic „plagă superficială piramidă nazală şi geniană, contuzie genunchi stâng”, victima nerămânând internată.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În autoturism se mai aflau şi George T. (3 ani), fixat în scaunul ISOFIX amplasat pe bancheta spate, în partea dreaptă şi Maria T. (3 luni), care se afla în braţele mamei sale, Geanina Toacă. Aceştia nu au suferit leziuni ca urmare a accidentului, nefiind transportaţi la spital.

Având în vedere faptul că stâlpul de joasă tensiune a fost deteriorat, iar cablurile atârnau deasupra drumului naţional, îngreunând circulaţia autovehiculelor cu gabarit de înălţime, s-a solicitat intervenţia unei echipe DELGAZ GRID, care s-a deplasat la faţa locului şi a intervenit pentru a redeschide circulaţia.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu