O menajeră din Șcheia a fost condamnată definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Femeia a furat din apartamentul unui bătrân peste 137.000 de lei

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatei Delia Valentina Mihai împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Suceava în dosarul în care femeia a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt”. Termenul de supraveghere este de doi ani.

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că, în anul 2020, în Ajunul Crăciunului, Delia Valentina Mihai (46 de ani - la acea vreme) a fost „colindată” de mascații din cadrul IPJ Suceava. Femeia din satul Șcheia, comuna Șcheia, a fost vizitată cu ocazia continuării cercetărilor privind o sumă de bani furată din locuința unui bărbat în vârstă de 68 de ani, din municipiul Suceava.

După ce a fost vizitată de autorități, Delia Valentina Mihai a fost reținută pentru 24 de ore, fiind depusă în arestul IPJ Suceava. Pe urmă, femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava iar față de aceasta a fost luată măsura controlului judiciar. 

În urma audierii persoanei vătămate, prejudiciul creat în urma furtului se ridică la suma de 137.869 de lei. Acești bani au fost recuperați și restituiți victimei.

Inculpata s-ar fi angajat să îi facă curat victimei în locuință. În timpul curățeniei, femeia a găsit suma de banii menționată și a crezut că victima nu va sesiza lipsa hârtiilor valoroase.

Adauga comentariu