O nouă gogoașă marca Ion Lungu? Ștrandul ruină din Ițcani va fi înlocuit cu unul nou în valoare de peste 2,5 milioane de euro

De-a lungul timpului, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a venit cu tot felul de propuneri prin care anunța că dorește să construiască un ditamai stadionul (OZN) sau o sală polivalentă, dar totul s-a dovedit a fi doar niște vorbe aruncate în vânt. Mai nou, edilul șef al Sucevei a inițiat un proiect prin care dorește să construiască un nou ștrand în locul ruinei din Ițcani.

Proiectul de modernizare a ștrandului Ițcani a fost adoptat în forma pe care primarul Ion Lungu a propus-o Consiliului Local Suceava, în pofida criticilor formulate de consilierii PSD. Reiterând că reabilitarea structurilor actuale va costa mai mult decât demolarea construcțiilor existente și realizarea unora noi, Ion Lungu a obținut numărul de voturi suficient pentru proiectul de hotărâre cu privire la indicatorii tehnico – economici, valoarea investiției privind modernizarea ștrandului fiind de 11,9 milioane de lei.

Printre argumentele din expunerea de motive a primarului Ion Lungu se menționa că municipiul Suceava este cel mai mare centru urban al județului, fiind pol de dezvoltare urbană, iar îmbogățirea serviciilor și dotărilor municipiului presupune „mărirea disponibilităților de agrement prin crearea mai multor zone de recreere, relaxare și de petrecere a timpului liber pentru cetățenii municipiului, dar și pentru turiști, din ce în ce mai mulți în ultimul timp”, sens în care poate realiza un nou ștrand pe locația celui din lțcani amenajat în vecinătatea digului râului Suceava și care a funcționat din 1980, iar în momentul actual cele trei bazine descoperite și platformele, vestiarele și amenajările exterioare se află într-o stare avansată de degradare.

„Nivelul avansat al deteriorărilor acestor construcții face ca o eventuală reabilitare a acestora să fie mai scumpă decât demolarea și reconstruirea acestora”, precizează Ion Lungu.

Investiția la nivel municipal a unui spațiu destinat înotului recreativ, precum și a activităților de relaxare asociate cu acest sport presupune redefinirea acestei locații ca loc de întâlnire și socializare de interes municipal și transformarea sa într-un obiectiv reprezentativ pentru municipiu.

De aceea, prin proiect s-a prevăzut construirea unui bazin principal cu suprafață de 1.250 mp, un bazin cu apă sărată cu suprafață de 250 mp, un bazin pentru copii cu suprafață de 420 mp, terasă amenajată pentru alimentație publică, pavilion administrativ, pavilion vestiare și grupuri sanitare, pavilion de control acces, spațiu de joacă amenajat pentru copii, spațiu verde amenajat pentru relaxare, precum și două platforme plajă cu nisip cu o suprafață totală de 1.120 mp și o platformă plajă deck cu o suprafață de 700 mp.

Proiectul mai include și alimentare cu energie electrică, gaze naturale, rețele de telecomunicații, sistem supraveghere video, sistem sonorizare publică, rețea alimentare cu apă și rețea canalizare. Durata de execuție a proiectului este de 24 de luni.

Este de menționat că punctul de vedere al PSD, care a cerut retragerea proiectului și realizarea unei documentații în vederea amenajării unui aqua-park, nu a fost agreat nici de consilierii locali ai ALDE.

Sursa foto: www.newsbucovina.ro

Comentarii

V Zaleschi

06.12.2018 03:05

Am auzit ca vrea sa faca si Hidrocentrala  pe Apa Sucevei, care va fi amplasata mai jos de Podul Itcani, in dreptul noului Strand - (Baie Comunala). 

Adauga comentariu