O pacientă cu botulism se află internată în stare gravă în secția ATI a SJU Suceava: „Starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă în cursul nopții care a necesitat ventilație non invazivă”

Astăzi, reprezentanții Spitalului Județean Suceava au informat populația cu privire la gravitatea botulismului, în circumstanțele în care în acest moment, o pacientă ce era suspectă de botulism, a fost confirmată cu această cu această boală. Femeie se află internată în ATI.

„Din păcate la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu s-a îmbunătățit, prezentând chiar un episod de insuficiență respiratorie severă în cursul nopții care a necesitat ventilație non invazivă.

Momentan este din nou doar cu mască de oxigen, dar prognosticul este rezervat. Probabil tulpina este una foarte agresivă și infecția a progresat foarte repede.

Vrem să atragem atenția populației la consumul de conserve incorect procesate și depozitate (în general cele făcute acasă).

Botulismul este o boală infecțioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicații grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces.

Ca și măsură preventivă, această toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor și apei 10 minute la 100 grade Celsius”, a spus purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, doctorul Dan Teodorovici.

Adauga comentariu