O persoană, care voia să își amenajeze un iaz piscicol pe raza comunei Vadu Moldovei fără a obține toate avizele necesare, a fost amendată cu 7.500 de lei

Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Suceava și reprezenți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate - Serviciul Teritorial Suceava au efectuat o acțiune de control în scopul verificării legalității demarării și executării unor lucrări de amenajare a unui iaz piscicol în extravilanul comunei Vadu Moldovei, în interiorul sitului Natura 2000 ROSCI0365 “Râul Moldova între Păltinoasa și Ruși”.

„Întrucât s-au constatat încălcări ale preverilor Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului, în sensul inițierii și realizării unor lucrări de amenajare fără obținerea în prealabil a tuturor actelor de reglementare necesare (a acordului de mediu în acest caz), în sarcina persoanei fizice în cauză s-au aplicat două sancțiuni contravenționale”, a transmis Garda de Mediu Suceava.

Persoana fizică în cauză a fost amendată cu 7.500 de lei și este obligată să desființeze lucrările și să aducă terenul în starea inițială.

Adauga comentariu