O persoană i-a spus Înaltpreasfințitului Calinic că preotul din satul său a dat afară angajații bisericii și i-a înlocuit cu membrii familiei sale:„ În curtea bisericii, în loc să amenajeze ceva frumos, își aduce vacile să pască iarbă”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, se arată deschis comunicării cu cetățenii răspunzându-le la întrebări și la înștiințările cu privire la unele probleme. Pentru a ușura această comunicare, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților publică zilnic mesaje între oameni și ÎPS Calinic pe site-ul eparhiei la rubrica „Răspunsul ierarhului”.

O persoană l-a informat pe Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților despre faptul că preotul dintr-un sat i-a dat afară pe cântăreț și pălimar pentru a-i înlocui cu membrii familiei sale. În plus, preotul respectiv și-ar duce vacile la păscut chiar în curtea bisericii.

MESAJUL Anonim

„Hristos s-a înălțat! Am și eu o nelămurire. Într-o parohie dintr-un sat ce aparține de județul Suceava, preotul de când a venit a făcut tot posibilul și a dat afară cântărețul și pălimarul, iar acum sunt angajați membrii familiei dumnealui. Preotul paroh se ocupă mai mult de treburile agricole decât de biserică. În curtea bisericii, fiind mare, în loc să amenajeze ceva frumos, își aduce vacile să pască iarbă. Cu cetățenii nu prea discută, s-au strâns bani de câteva luni de vopsit acoperișul și dumnealui nu se ocupă, nu este un organizator bun pentru a strânge cetățenii sa facă lucruri pe lângă biserică. Cel mai tare mă deranjează că dacă cineva vrea să facă ceva pentru biserică, nu îi permite, sau dacă îi permite, abia după un an. Aș dori să știu și eu cum trebuie să iau lucrurile? Să le accept așa în continuare? Să îl lăsăm să se ocupe de agricultură și biserica să fie doar un loc de muncă pentru ziua de duminică?”

RĂSPUNSUL ÎPS CALINIC

„Adevărat a înviat! Vă rugăm să ne dați numele parohiei despre care faceți vorbire. Vă mulțumesc!”

Adauga comentariu