O relație extraconjugală a dus la condamnarea amantului la închisoare cu suspendare. Bărbatul a înjunghiat-o pe fosta iubită pentru că aceasta nu voia să îl lase să o vadă pe copila al cărei tată susținea că este

Judecătoria Rădăuți l-a condamnat pe Marius Andrei Scripcariu la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „amenințare” și „violare de domiciliu”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta inculpatul a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data săvârșirii infracțiunilor, victima, Ancuța P. era căsătorită cu soțul său din anul 2010 și locuiau într-un sat din comuna Zamostea, împreună cu cei doi copii minori în vârstă de șapte, respectiv cinci ani. Casa acestora se afla într-o zonă izolată, fiind ultima casă din sat, spre o pădure.

Femeia se ocupa de îngrijirea copiilor și de gospodărie, în timp ce soțul său lucra ca zilier într-o echipă de construcții din sat.

În timpul căsătoriei, victima a avut o relație extraconjugală cu Marius Andrei Scripcariu. Relația acestora s-a încheiat în anul 2018. Ulterior, despre relația celor doi a aflat atât familia femeii, cât și soțul acesteia.

În timpul relației extraconjugale, femeia a rămas însărcinată și a născut-o pe fiica sa, inculpatul fiind încredințat că este tatăl copilei, deși femeia a negat, susținând faptul că adevăratul tată al copilei ar fi soțul ei.

În aceste condiții au apărut neînțelegerile dintre femeie și inculpat. Cel din urmă, s-a manifestat agresiv verbal și fizic de mai multe ori la adresa femeii, reproșându-i întreruperea relației și refuzul de a-l lăsa să aibă contract cu minora pe care o considera fiica lui.

Și-a iertat fostul amant pentru că a bătut-o în propria casă de față cu copiii

La data de 17 aprilie 2018, în intervalul orar 20.00 - 21.00, Scripcariu s-a dus la domiciliul Ancuței P. și din stradă a început să o jignească. În urma acestei manifestări, femeia a sesizat Poliția, iar bărbatul a fost amendat.

La data de 24 aprilie 2018, femeia a depus o plângere la Poliția din Zamostea prin care a semnalat faptul că, la data de 7 aprilie 2018, pe la ora 23.00, individul respectiv a intrat fără drept în locuința ei, forțând ușa de acces, și a lovit-o cu pumnii pe femeie în zona capului și a toracelui. Atunci, victima se afla în casă doar cu cei doi copii minori.

Pe urmă, femeia și-a retras plângerea.

La data de 5 iunie 2018, pe la ora 16.30, Scripcariu s-a dus din nou la domiciliul femeii și i-a adresat tot felul de cuvinte jignitoare. Și de această dată femeia a anunțat Poliția, iar bărbatul a fost amendat.

Amenințată de fostul amant cu un cuțit

Povestea a continuat. La data de 2 septembrie 2018, pe la ora 18.20, femeia se afla acasă împreună cu cei doi copii. La un moment dat, aceasta a ieșit din curte și s-a deplasat pe drumul din fața casei spre câmpul din apropiere pentru a-și aduce o vacă de la păscut. În timp ce femeie mergea pe drum, aceast vorbea la telefon cu mama sa. Deodată, Ancuța P. a auzit un zgomot din spate, iar când s-a întors l-a văzut pe Scripcariu ieșind din pădure cu un cuțit în mână. Inculpatul se îndrepta amenințător spre femeie.

Speriată, femeia i-a spus mamei sale la telefon să sune la 112 și să cheme Poliția deoarece Scripcariu a ieșit din pădure cu un cuțit.

Inculpatul s-a apropiat de victimă, a amenințat-o și i-a tăiat o bretea de la maieul pe care femeia în purta. Bărbatul i-a spus femeii să o aducă pe fiica sa pentru a o vedea. În timp ce acest eveniment era în desfășurare, victima a fost sunată de mama sa, dar nu a putut răspunde.

Sub teroarea amenințării cu cuțitul, Ancuța P. a fost de acord să o aducă pe fiica sa în fața inculpatului. În timp ce femeia se deplasa spre casă, bărbatul s-a retras spre pădure, așteptând să-i fie îndeplinită solicitarea.

La un moment dat, în timp ce victima se deplasa speriată spre gospodăria sa, a observat-o pe sora ei într-un autoturism condus de concubinul celei din urmă. Aceștia au oprit mașina, au coborât din autoturism și l-au strigat pe Scripcariu. Inculpatul nu a ieșit din pădure, ci a plecat.

Fostul amant a încercat să o vadă, sub orice formă, pe copila al cărei tată susținea că este. Văzând că nu îi este permis a înjunghiat-o pe mama copilei

După vreo două săptămâni, la data de 17 august 2018, victima a plecat de acasă cu cei doi copii. Aceștia s-au deplasat pe jos pe drumul principal din sat și apoi au urcat într-un autobuz școlar, cu care s-au deplasat până la o școală gimnazială din Zamostea. În acea zi, femeia s-a întâlnit iar cu inculpatul. De această dată aceștia au avut contact într-un magazin, în care femeia se afla pentru a cumpăra mâncare copiilor. Inculpatul a intrat în magazin, s-a uitat și a ieșit. Când femeia a ieșit din magazin i-a văzut mașina inculpatului parcată în apropiere. Victima și-a continuat treburile, ducându-și copiii la grădiniță, iar pe urmă a rămas pe hol.

După ce a trecut circa o oră de când femeia stătea pe hol, paznicul i-a spus că, în acea dimineață, Scripcariu a încercat să intre în clădire pentru a o vedea pe fetiță, dar nu i-a fost permis accesul. Atunci, paznicul a sunat la Poliție pentru a sesiza întâmplarea.

În aceeași zi, pe la ora 11.00, Ancuța P. și-a luat copii de la grădiniță și a plecat acasă. Aceștia au fost transportați de către o martoră cu autoturismul.

Pe la ora 12.00, femeia se afla la domiciliu doar cu copii săi, soțul acesteia fiind plecat la muncă. La un moment dat, în timp ce victima se afla în grajdul din curtea casei, a dat nas în nas cu inculpatul care a intrat fără drept în curte și în anexa respectivă, având asupra sa un cuțit. Femeia s-a blocat. Inculpatul a prins-o de brațul stâng și apoi a înjunghiat-o cu cuțitul în zona inghino-pubiană stânga, spunându-i: „am făcut așa cum am promis”. După acest eveniment Scripcariu a ieșit în grabă din graj și a sărit gardul locuinței.

Victima, având o plagă tăiată care sângera, a reușit să intre în casă și să sune la 112. Pe urmă aceasta și-a sunat soțul.

La fața locului a ajuns o ambulanță care a transportat-o pe femeie la Spitalul Județean Suceava pentru a primi îngrijiri medicale. La unitatea spitalicească, femeia a fost diagnosticată cu „plagă tăiată nepenetrantă, suprapubiană stângă și cu echimoze ovalare pe fața antero-internă a brațului stâng”.

Pentru vindecare, victima a necesitat 11 - 12 zile de îngrijiri medicale. Viața acesteia nu a fost pusă în pericol.

Fostul amant nu se considera vinovat pentru cele petrecute și era sigur că se va împăca cu fosta iubită

Inculpatul, fără antecedente penale, a mințit în timpul urmăririi penale. La audieri, acesta a spus că se consideră nevinovat. Acesta a spus că se judecă cu victima pentru stabilirea paternității în cazul copilei minore. Acesta și-a exprimat acordul pentru a fi testat cu aparatul poligraf.

În vederea audierii în calitate de inculpat și pentru efectuarea unei testări cu tehnică poligraf, Scripcariu a fost căutat la domiciliul său de mai multe ori și a fost citat telefonic. Individul s-a sustras spunând că se află în București sau în Spania. Acesta zicea că se va împăca cu Ancuța P..

Adauga comentariu