O șoferiță, care a accidentat mortal un copil în vârstă de patru ani ce se plimba cu bicicleta, a fost condamnată definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Rudele micuțului vor primi 80.000 de euro daune morale

Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondat apelurile părților civile din dosarul în care Georgeta Lăcrămioara Belibou a fost judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Magistrații au admis apelul inculpatei. Pedeaspa acesteia a fost micșorată de la doi ani de închisoare, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

De asemenea, Societatea de Asigurare - Reasigurare ”Euroins România” SA va trebui să plătească daune morale părților civile din dosar. Părinții victimei vor primi câte 20.000 de euro, sora și cei trei frați ai victimei vor primi câte 8.000 de euro și cele două bunici ale victimei vor primi câte 4.000 de euro. La sumele respective se adaugă dobânda legală, de la data rămânerii definitive a deciziei și până în momentul plății efective.

 

Decizia este definitivă.


În anul 2018, un copil de patru ani a murit în urma unui accident rutier ce a avut loc pe raza localității Vicovu de Sus. Șoferița, Georgeta Lăcrămioara Belibou (39 de ani - la acea vreme), localnică, a virat cu un autoturism la dreapta, pe strada Trandafirilor din localitatea de domiciliu.

La un moment dat, aceasta l-a acroșat cu partea dreaptă a mașinii pe copilul de patru ani, care se deplasa cu bicicleta din sensul opus mașinii. În urma impactului, copilul a căzut pe drum. Acesta a suferit răni grave la nivelul capului.

Victima a fost transportată la spitalul din Rădăuți, dar a murit la scurt timp.

Adauga comentariu