O șoferiță de Q7, beată și fără permis de conducere, a fost amendată pentru că se plimba după miezul nopții fără a avea declarație pe proprie răspundere

În seara de 14 spre 15 noiembrie 2020, în jurul orei 02.00, un echipaj de poliție a oprit pentru control un autoturism marca Audi Q7 pe raza orașului Vicovu de Sus. La volanul mașinii cu numere provizorii, ce se deplasa dinspre comuna Straja spre orașul Vicovu de Sus se afla Elena Brăescu (34 de ani), din comuna Straja.

Șoferița le-a prezentat polițiștilor actele mașinii și le-a spus că restul documentelor se află la domiciliul ei. Femeia nu avea la ea nici declarația pe proprie răspundere privind motivul pentru care se află pe drumurile publice.

Deoarece oamenii legii au simțit că șoferița mirosea a alcool, i-au solicitat să sufle în aparatul etilotest. În urma testării, rezultatul a fost de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la spitalul din Rădăuți, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că femeia avea permisul de conducere reținut.

Oamenii legii au amendat-o pe șoferiță cu 500 de lei pentru lipsa declarației pe proprie răspundere.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

 

Adauga comentariu