O suceveancă care s-a îmbătat și și-a înjunghiat mortal soțul în ziua dinaintea Paștelui va sta cel puțin 30 de zile după gratii

La data de 1 mai 2021, în ziua dinaintea Paștelui, soții Dănuț Bălan (47 de ani) și Elena Bălan (53 de ani), din satul Arghira, comuna Preuțești, s-au îmbătat și între ei a izbucnit un conflict spontan. În urma conflictului, femeia și-a înjunghiat soțul o singură dată cu un cuțit în zona pieptului. La scurt timp după înjunghiere, bărbatul a murit.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului din Fălticeni, urmând ca la data de 2 mai 2021 să fie efectuată necropsia.

În urma cercetărilor, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus reținerea femeii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” raportată la infracțiunea de „omor”.

În dimineața de 2 mai 2021, în urma necropsiei s-a stabilit că bărbatul a murit într-un mod violent și datorat rănii provocate de cuțit.

La data de 2 mai 2021, față de Elena Bălan a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Individa se afla în arestul IPJ Suceava.

CUM A ÎNCERCAT FEMEIA SĂ SCAPE DE VINĂ

După ce și-a omorât soțul, femeia a sunat la 112 și a anunțat faptul că și-a găsit soțul mort pe canapea, având o tăietură în zona pieptului.

Femeia le-a spus medicilor ajunși la fața locului faptul că pe la ora 15.30 soțul său i-ar fi spus că se simte rău și i-ar fi cerut să-i aducă o pernă pe canapeaua din fața casei. Conform femeii, bărbatul s-ar fi simțit obosit.

Pe urmă, individa ar fi mers până la un cumnat pentru a cumpăra grâu, lăsându-și soțul să doarmă. Când s-ar fi întors acasă, Elena și-ar fi găsit soțul dormind, aceasta ar fi încercat să-l trezească, dar bărbatul nu a răspuns. Atunci, femeia s-ar fi dus la cumnatul ei și i-ar fi cerut ajutorul. Cel din urmă ar fi deslușit misterul femeii, după ce i-a întors soțul. Cumnatul Elenei și-ar fi dat seama că Dănuț este mort după ce a văzut tăietura din zona pieptului victimei.

Adauga comentariu