O suceveancă încearcă disperată să strângă 11.000 de euro pentru a-și salva băiețelul în vârstă de nouă ani. Femeia, mamă a trei copii, a fost părăsită de soț după ce acesta a realizat de ce boală suferă fiul lor

Mama unui băiețel în vârstă de nouă ani încearcă cu disperare să ofere fiului ei șansa unei vieți normale iar pentru ca acest lucru să fie posibil, copilul are nevoie de o intervenție chirurgicală de autotransplant, în Austria, arată Obiectiv de Suceava.

Băiatul a fost diagnosticat, la vârsta de trei ani, cu autism infantil ADHD cât și retard mintal, iar acum, băiatul a fost diagnosticat și cu obezitate morbidă.

”Sunt Maria și sunt mamă a trei copiii minunați. Prima minune a mea, este Mateo, în vârstă de opt ani și șapte luni. La vârsta de un an și opt luni a început să devină un copil apatic, să nu mai prezinte interes pentru jucării, pentru lucrurile înconjurătoare, începuse să nu mai aibă contact vizual, am simțit că se prăbușește cerul peste mine. Au fost zile de neliniște, nopți fără de somn, un zbucium pe care doar mamele cu copii atipici îl pot înțelege. La vârsta de trei ani i s-a pus diagnosticul de autism infantil ADHD, întârziere de vorbire, retard mintal, tulburare hiperkinetică cu deficit atențional, întârziere medie în achizițiile psihomotorii, întârziere în achiziția limbajului expresiv, întârziere în achiziția limbajului receptiv, acum la vârsta de opt ani suferă și de obezitate morbidă. Dumnezeu m-a întărit și mi-a dat putere ca eu să-i fiu sprijin în orice moment, un sprijin pe care îl pot oferi atât cât Bunul Dumnezeu va îngădui să fiu lângă el”, a povestit Maria, mama lui Mateo.

Costul intervenției salvatoare se ridică la aproximativ 11.000 de euro și pentru că terapiile lunare depășesc 2.000 de lei, este foarte greu pentru femeie să strângă această sumă, mai ales că Maria a fost părăsită de soț, când acesta a realizat de ce boală suferă fiul lor.

”Îmi doresc enorm să reușesc să îi fac autotransplantul cu celule. Costul acestei proceduri este de 11.000 de euro. Acest transplant se face în Viena, Austria. Din cauza terapiilor lunare care necesită costuri destul de mari, nu dispun de această sumă de bani. Așa că apelez la voi toți cei care vă doriți să faceți o faptă bună. Puțin câte puțin, cred din toată inima că voi reuși cu ajutorul dumneavoastră să fac acest pas mare spre lumina de la capătul tunelului. Pentru mine Mateo este minunea mea, fiți și voi minunea pentru copilul meu. Din puținul dumnevoastră oferit, Bunul Dumnezeu vă va da mai mult. Voi pune la dispoziție în particular actele medicale și orice alte documente necesare persoanelor, organizațiilor care vor să ne ajute în ameliorarea stării de sănătate a lui Mateo”, a completat Maria.

În timpul intervenției, celulele stem vor fi prelevate din măduva osoasă a lui Mateo, o procedură care implică aspirarea unei cantități de 30- 50 ml în funcție de greutatea copilului.

”Prelevarea se va face în timpul procedurii, iar după prelevare, acestea vor fi reintroduse în organismul copilului în cadrul aceleeași proceduri. Totul se face sub sedo-anestezie, cu durată maximă de o oră”, a încheiat mama lui Mateo.

Conturile bancare în care pot dona, cei care vor să ajute, sunt pe numele mamei, Afilipoaei Cazacu Maria

RON – RO12BREL0005513117980100

EURO GB35REVO00997071917186

GBP GB35REVO00997071917186

sursa material: obiectivdesuceava.ro

Adauga comentariu