Odrasla cunoscutului afacerist rădăuțean Arcadie Plămadă s-a ales cu dosar penal după ce i-a furat Merțanul tatălui său

 
Ieri, în jurul orei 22.00, polițiștii din Gălănești au oprit, pe un drum din comuna Gălănești, un autoturism marca Mercedes Benz. Oamenii legii au oprit mașina pentru un control de rutină. Ovidiu Plămadă (29 de ani), din municipiul Rădăuți, se afla la volanul autoturismului.

În urma verificării bazei de date a Poliției Române, s-a aflat faptul că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Șoferul le-a spus polițiștilor că mașina pe care a condus-o este a tatălui său Arcadie Plămadă, iar cel din urmă nu știe că Ovidiu Plămadă i-a luat mașina.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

Ovidiu Plămadă este fiul afaceristului rădăuțean Arcadie Plămadă.

Arcadie Plămadă a reclamat o polițistă locală că i-ar fi furat telefonul

 

În anul 2017, individul a acuzat-o pe o femeie, polițișt local din Rădăuți, de furt. Aceasta, cu ceva timp în urmă, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru că a luat bani dintr-un portofel găsit pe stradă de către un cetățean.

Ardacie Plămadă, în timp ce se afla în incinta Primăriei Rădăuți, pentru a completa mai multe formulare, a observat că i-a dispărut telefonul mobil marca Iphone 7 Plus, pe care l-a pus pe masă. La scurt timp, a urmărit telefonul , cu ajutorul unei aplicații prin GPS. Telefonul a fost localizat la un birou de pe strada Volovățului din municipiul Rădăuți. În momentul în care păgubitul a intrat în biroul respectiv, a observat un bărbat și o femeie pe care i-a întrebat dacă știu ceva de telefon.

Femeia care se afla în birou, a reacționat imediat și l-a chemat pe Plămadă pe hol. Acolo i-a dat telefonul și i-a spus că l-a luat de la un tânăr de etnie romă, pe care l-a prins în fața primăriei. Plămadă nu s-a lăsat impresionat de povestea polițistei și a sunat la poliția adevărată. În urma cercetărilor, s-a aflat faptul că polițista este Carmen Mirela Acsântoaie, aceasta având și alte abateri de la lege.

Afaceristul a vrut să cumpere Magazinul Bucovina din Suceava

 

Arcadie Plămadă este patron al majorităților spațiilor comerciale din municipiul Rădăuți. În anul 2015, Plămadă a vrut să cumpere Magazinul Bucovina din centrul municipiului Suceava. 

În urmă cu vreo 20 de ani, afaceristul rădăuțean a cumpărat pachetul principal de acțiuni la SC Jijia SA Rădăuți, care mai apoi a fost cunoscută ca principala proprietară a spațiilor comerciale din centrul Rădăuțiului, înclusiv asupra Magazinului General din localitate.

Arcadie Plămadă a facut ce a vrut el cu administrația publică locală din Rădăuți. Numele său a fost menționat și în dosarul în urma căruia primarul din Rădăuți, de pe atunci, Aurel Olărean, un judecător rădăuțean (Bogdan Bărbuță), concubina acestuia de asemenea judecător, dar și un procuror de la parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava (Dumitru Dâmbu), au fost trimiși în judecată în stare de arest, astfel cariera acestora a fost distrusă. Ca urmare, Arcadie și-a continuat afacerile liniștit.

Arcadie Plămadă a distrus fabrica de bere de la Solca

 

În jurul anului 2010, directorul Direcției pentru Cultură și Patrimoniu Național Suceava, Daniel Hrenciuc, însoțit de către niște polițiști au pătruns în incinta Fabricii de Bere Solca pentru a constata dezastrul creat de către afaceristul Arcadie Plămadă, care era patronul fabricii.

Plămadă a profitat de faptul că fabrica nu era considerată monument istoric, în anul 2004 când a cumpărat-o și a vândut-o bucată cu bucată la fier vechi.

sursa foto: ro.wikipedia.org, stiridinbucovina.ro, zbateri.blogspot.com, monitorulsv.ro

Adauga comentariu