Operația de transplant a ficatului prelevat la SJU Suceava a decurs fără probleme. Un pacient din București a primit o nouă șansă la viață datorită familiei unui pacient din Suceava aflat în moarte cerebrală

Reprezentanții Spitalului Județean Suceava au transmis faptul că operația de transplant a ficatului prelevat de la SJU Suceava a decurs fără probleme. 

„Evoluția pacientului este bună, fără complicații la acest moment. Sacrificiul familiei care a fost de acord cu donarea și munca extraordinară depusă de echipele medicale de la Suceava și București nu au fost în zadar. Sperăm ca familia pacientului din Suceava să găsească puțină alinare știind că a salvat o viață și pacientul din București să prețuiască această nouă șansă care i s-a dat. În pofida acestei pandemii, care sperăm că se apropie de sfârșit, Spitalul Județean din Suceava își reia încet toate activitățile pe care le desfășura înainte de SARS CoV2”, a transmis purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, doctorul Dan Teodorovici.

Vă amintim faptul că săptămâna trecută a avut loc prima prelevare de organe făcută la Spitalul Județean Suceava de la debutul pandemiei de Covid-19. O familie care, deși profund îndurerată, a ales să își ajute semenii prin agest gest remarcabil.

Joi noapte, 11 februarie 2022, două echipe de la București au prelevat ficatul și corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrală în sectia de ATI a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Organele au fost trimise la București la Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

Echipele medicale s-au mobilizat maxim, având în vedere contextul epidemiologic actual, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV2 care au făcut intervenția și mai dificilă, așa încât au putut să dea o șansă la viață și la o creștere a calității vieții la persoane care aproape își pierduseră speranța.

Prelevarea de organe realizată în seara de 11 februarie, este prima de la începutul pandemiei la Spitalul Județean din Suceava și a cincea de la inițierea acestui program la spital.

Adauga comentariu