Opt luni de închisoare cu suspendare pentru un bătăuș care s-a dat în stambă în cartierul George Enescu. Agresorul își bătea fratele de față cu mama lor și l-a băgat în spital pe cel care a încercat să îi despartă

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Andrei Iosif Corpaci la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „loviri sau alte violențe”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să presteze o activitate neremunerată în cadrul Primăriei Suceava sau în cadrul DGASPC Suceava, timp de 70 de zile.

De asemenea, Andrei Iosif Corpaci va trebui să îi plătească victimei suma de 30.000 de lei reprezentând daune morale și 2.127 de lei daune materiale. Inculpatul trebuie să plătească Spitalului Județean Suceava suma de 6.651,58 de lei, cheltuieli de spitalizare.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 5 martie 2019, în jurul orei 19.00, Ionuț Ț. se afla la o pizzerie din cartierul George Enescu, municipiul Suceava. Acolo, bărbatul se afla cu două persoane. 

La un moment dat, la masa celor trei a venit un individ, cunoștință de-a unuia dintre cei trei de la masă. Acesta a stat în local circa cinci minute.

La scurt timp, în local a venit mama individul menționat anterior, care s-a plâns că fiul său și Andrei Iosif Corpaci se bat afară, în spatele pizzeriei.

La rugămințile femeii, Ionuț Ț. a ieșit din local, s-a deplasat în locul în care cei doi frați se băteau. Mai exact, acesta a ajuns în apropierea unei asociații de proprietari de pe strada Lazăr Vicol. Când Ionuț Ț. a ajuns în apropierea celor doi, acesta le-a spus celor doi frați că mama lor plânge și că ar fi cazul să înceteze orice dispută. După ce le-a spus aceste cuvinte celor doi frați, Ionuț Ț. s-a întors cu gândul de a reveni spre local. În acel moment, Andrei Iosif Corpaci l-a lovit pe Ionuț Ț. cu pumnul în zona feței. În urma loviturii, victima a căzut, lovindu-se puternic cu capul de asfalt.

Deoarece la fața locul se afla și un apropiat de-al lui Ionuț Ț., acesta a solicitat la fața locului intervenția unei ambulanțe. Trebuie menționat faptul că victima se afla în stare gravă, rămânând inconștientă la pământ. Ambulanța ajunsă la fața locului a transportat-o pe victimă la Spitalul Județean Suceava, unde a fost internată pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Inițial, la audieri, inculpatul nu a recunoscut fapta. Acesta a spus doar că l-a împins pe Ionuț Ț., iar acesta s-a dezechilibrat și a căzut la pământ. Pe urmă, Corpaci s-a răzgândit. Acesta a recunoscut că l-a lovit pe Ionuț Ț. cu pumnul în zona feței, iar pe urmă victima s-a dezechilibrat și a căzut cu capul de asfalt.

Conform certificatului medico-legal, Ionuț Ț. a necesitat un număr de 55 - 60 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Partea vătămată a solicitat obligarea inculpatului la plata sumei de 173.386 lei, din care suma de 171.259 lei reprezintă profitul nerealizat la societatea pe care o administra în anul 2019 și suma de 2.127 lei reprezentând contravaloarea consultațiilor medicale, cât și a medicamentelor pentru recuperare.

„În ceea ce priveşte suma de 171.259 lei pretinsă de partea civilă cu titlu de profit nerealizat la societatea pe care o administra instanţa constată, pe de o parte, că nu există o legătură de cauzalitate între fapta ilicită reţinută în sarcina inculpatului şi această parte din prejudiciul pretins, în contextul în care, conform înscrisurilor medicale aflate la dosarul cauzei rezultă că persoana vătămată a avut nevoie de 54-55 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, fără a se face referire în vreunul dintre aceste înscrisuri medicale că persoana vătămată s-ar fi aflat în incapacitate totală/parţială de muncă după această perioadă; împrejurarea că partea civilă nu şi-a mai putut desfăşura activitatea la locul de muncă ca înainte de incident urmează a fi avută în vedere la stabilirea daunelor morale pretinse de aceasta. Pe de altă parte, instanţa constată că prejudiciul pretins nu are un caracter cert, fiind puţin probabil ca profitul unei societăţi într-un anumit an să fie identic cu cel de anul anterior, astfel cum a apreciat partea civilă în cererea formulată. În consecinţă, instanţa va respinge cererea părţii civile de obligare a inculpatului la plata sumei de 171.259 lei cu titlu de profit nerealizat”, se arată în motivarea deciziei.

În perioada în care agresiunea s-a petrecut, acest eveniment a fost o adevărată enigmă pentru autorități. Cotidianul Ziar de Suceava a expus cele întâmplate la fața locului după câteva minute de la agresiune. 

Adauga comentariu