Orban dă în Iohannis și Cîțu pentru că vrea să își facă un nou partid și crede că așa capitalizează imagine. Mandolină crede că românii uită cum a furat el în pandemie? Haosul i se datorează

Ludovic Orban a pierdut duminica trecută în fața lui Florin Cîțu competiția internă din PNL. Și nu s-a obișnuit ci asta. Așa că face praf partidul din interior. Să fie primit!

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Realitatea PLUS, că actuala conducere a partidului „aproape că nu mai e PNL” și pentru prima oară și-a pus întrebarea dacă mai are ce să caute în partid. El a adăugat că este gata să înființeze un nou partid care să continue idealurile PNL.

”Când voi fi convins că PNL a devenit o carcasă care nu mai are nici o legătură cu partidul istoric sunt gata să creez o construcție politică”.

„De duminica, echipa de conducere aproape ca nu mai e PNL, nu mai are nicio legatura cu spiritul liberal, cu cultura, traditia, democratia interna. Ce s-a intamplat la Congres pe mine m-a marcat profund si m-a facut pentru prima oara sa-mi pun intrebarea daca mai am ce sa caut in aceasta gașcă care a calcat in picioare lucruri fundamentale in democratie. Votul nu a fost liber, au fost 4 sisteme de control (...) A fost un cosmar, eu asa ceva n-am trait in 31 de ani. Pentru mine toti cei care au implementat un astfel de sistem reprezinta un pericol public pentru democratia romaneasca”, a declarat Orban.

Întrebat dacă el crede că mai poate avea un viitor în PNL, Orban a răspuns: „Cu siguranta mai am un viitor in viata publica din Romania. Eu sunt un politician atipic, eu nu mi-am construit cariera incercand sa ma pun bine cu marimile, cu serviciile, ci prin munca, cu relatia cu oamenii simpli”.

„Când voi fi convins că PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are nicio legătură cu partidul istoric, sunt gata inclusiv să creez o construcție politică care sa continue trecutul Partidului Național Liberal, pentru ca in momentul de fata cei care conduc azi partidului nu au nicio legatura cu PNL si nu au nici legatura cu lucrurile in care eu cred”, a adăugat Ludovic Orban.

„Deocamdata se mai pastreaza, asa, o aparenta”, a adăugat fostul lider PNL.

Între timp ”îl pulverizează” pe Iohannis: ”Am impresia că a fost înlocuit cu o sosie. A pierdut complet orice legătură cu realitatea”. Deh, Iohannis n-a avut niciodată contact cu realitatea. Mai ales când a insistat să-l pună premier pe Sică Mandolină

Orban a menționat că niciodată în discuțiile purtate cu Iohannis șeful statului nu i-a spus că ar prefera să fie altcineva să fie președinte PNL:

„Ba părea în primă fază chiar că mă sprijină pe mine”. „Cîțu nu avea niciodată curajul să candideze fără sprijinul Președintelui”, a adăugat fostul lider PNL. Orban a precizat că Iohannis l-a susținut Cîțu la șefia PNL „ca să nu fiu eu”. De ce? „Credeți că mi-ar spune în față?”, a răspuns fostul președinte liberal.

„În perioada în care am fost la guvernare am colaborat foarte bine. Eu vă mărturisesc că după 1 ianuarie eu nu mai înțeleg nimic din tot ce a făcut Iohannis. Nu mai înțeleg nimic. De multe ori am impresia că parcă a fost înlocuit cu o sosie. Deci nu pot să-l recunosc față de perioada în care am colaborat și am făcut multe lucruri bune. Mi se pare că a pierdut complet orice legătură cu realitatea, asta e părerea mea”, a continuat Orban.

El l-a acuzat din nou pe șeful statului că l-a susținut pe Florin Cîțu la șefia PNL, deși are un grad mic de susținere publică și că ar fi generat o criză politică prin demiterea ministrului justiției, Stelian Ion.

”Să te implici în alegerile interne din principalul partid de guvernământ reprezintă o gravă încălcare a Constituției”, a mai spus Orban despre Klaus Iohannis. ”Să nu-mi ma întrebați cum voi vota dacă se ajunge la un referendum de demitere că nu vă voi răspunde acum”, a precizat fostul lider PNL.

Nici partidul nu scapă de poalele pe care și le pune în cap Orban: ”Lideri PNL care nu dădeau două parale pe Cîțu l-au susținut, aveau o părere execrabilă despre el”

„Sunt oameni care au o parere foarte proasta despre Citu, de la Bogdan Huțucă (Constanța) la Robert Thuma (Ilfov) sau Iulian Dumitrescu (Prahova), deci oameni care au o părere execrabilă despre Cîțu, nu au avut niciun fel de relație, iar ei au sfârșit prin a-l sprijini pe Cîțu. A fost o poziționare nefirească, în totală contradictie cu atitudinea lor. Mă mai uit la oameni care nu s-ar fi poziționat pro-Cîtu dacă nu le-ar fi dat voie Președintele, cum e generalul Ciucă care are un singur șef. Altul care are disciplina în sânge, dl Bode (Sălaj). Unii oameni (care l-au susținut pe premier) n-au dat niciodată două parale pe Cîțu”, a declarat Orban. El a spus că alți lideri județeni care s-au schimbat peste noapte au fost Eugen Pîrvulescu de la Teleorman sau George Stângă de la Galați.

 

Adauga comentariu