Pădurarul din Iacobeni, care a ciuruit cu 40 de alice un câine care ar fi avut o găină în gură, și-a dat demisia din PNL după ce a fost „rugat” de Angelica Fădor

În urma evenimentului în care a fost implicat consilierul local PNL Ștefan-Fănică Aursulesei, Angelica Fădor, în calitate de președinte al Organizației Locale PNL Iacobeni, i-a solicitat demisia din funcția de consilier.

În data de 13 septembrie 2020 acesta și-a înaintat actul de demisie.

„Ne exprimăm regretul pentru acest incident și dezaprobăm modul în care a acționat Aursulesei Ștefan-Fănică”, a transmis PNL Suceava.

Astfel, pădurarul care până nu demult spera să obțină un scaun de consilier local al comunei Iacobeni, din partea PNL, și-a luat gândul de la această funcție.

Angelica Fădor a ocupat funcția de primar al comunei Iacobeni în perioada 2008 - 2016, iar din 2016 aceasta este deputat.


Zilele trecute, un pădurar din comuna Iacobeni, județul Suceava, a ciuruit cu circa 40 de alice un câine care se plimba cu o găină în gură, spunând că animalul respectiv face pagube pe raza localității. Pădurarul în cauză este Ștefan Fănică Aursulesei (53 de ani), care vrea să fie consilier local din partea PNL după alegerile locale din data de 27 septembrie.

Vă amintim că la data de 11 septembrie 2020, au efectuat cercetări după ce reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au sesizat faptul că un câine a fost împușcat pe raza comunei Iacobeni.

Despre acest câine împușcat, Ștefan Fănică Aursulesei (53 ani), din comuna Iacobeni, care este angajat al Ocolului Silvic Iacobeni în funcția de pădurar, a spus că el l-a împușcat. Conform bărbatului, la data de 10 septembrie 2020, în baza unei autorizații de vânătoare colective a participat la o acțiune de vânătoare și patrulare pe fondul de vânătoare nr. 14 Orata pentru combaterea răpitoarelor. La un moment dat, în timp ce patrula în zona pârâului Rău a văzut un grup de trei câini maidanezi care au coborât din pădure spre un depozit de lemne. Pe urmă, pădurarul a observat că unul dintre câini avea în gură o găină. Astfel, bărbatul nu a stat mult pe gânduri și a executat două focuri cu alice spre respectivul câine. Animalul a fost rănit, dar și-a continuat deplasarea spre blocurile de garsoniere din centrul comunei Iacobeni. Spre apărarea sa, pădurarul a spus că respectivul patruped este cunoscut ca fiind un animal care produce pagube pe raza localității.

Pădurarul a pus la dispoziția oamenilor legii o copie a contractul de prestări servicii privind îndepărtarea/ recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică, a pisicilor și câinilor hoinari din perimetrul intravilan al comunei Iacobeni dintre Primăria comunei Iacobeni și Direcția Silvică Suceava, dar și autorizația de vânătoare colectivă.

Arma cu care a tras bărbatul și obiectele de îmbrăcăminte cu care era echipat pădurarul la momentul comiterii infracțiunii au fost ridicată pentru a fi examinate.

Câinele a fost luat de reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle și în prezent primește îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle au povestit pe-ndelete ce s-a întâmplat în acest caz.


Un pădurar din Iacobeni a împușcat un câine pentru că se plimba cu o găină în gură

Pădurarul „erou”, care a ciuruit cu circa 40 de alice un câine, vrea să fie consilier local din partea PNL în comuna Iacobeni

Adauga comentariu