Panică printre cetățenii din comuna Arbore, după ce șoferul de pe microbuzul școlar a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus: „Care e situația așa complicată?”

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială „Luca Arbure” din comuna Arbore sunt extrem de îngrijorați după ce șoferul care conduce microbuzul școlar al unității de învățământ a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

Totul a ieșit la iveală după ce duminică seară părinții elevilor care sunt transportați la școală cu microbuzul au fost anunțați că vehiculul nu va mai veni luni dimineață pentru a le prelua copiii și a-i duce la cursuri.

Între timp, șoferul diagnosticat pozitiv cu Covid – 19 a fost internat la Spitalul municipal Rădăuți, după ce în prima săptămână de școală a fost zilnic în contact direct cu elevii școlii.

Directoarea Școlii Gimnaziale „Luca Arbure” din comuna Arbore, Monica David, nu a fost deloc impresionată de drama trăită de șoferul microbuzului școlar, fiind convinsă, cel puțin la nivel declarativ, că nu există nicio problemă.

„Care e situația așa complicată? A fost DSP și i s-a făcut ancheta epidemiologică, domnul a stat în izolare, deci nu este deloc complicată. Totul s-a făcut conform ordinului comun. Inspectoratul știe, a fost informat, deci nu este nicio problemă”, a declarat Monica David.

Întrebată dacă șoferul microbuzului școlar a intrat în contact cu elevii, directoarea școlii a spus că bărbatul a lucrat, dar nu a intrat în contact cu elevii, o situație greu de imaginiat.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a fost informat despre această situație, reprezentații IȘJ precizând că elevii vor merge în continuare la școală, în mod normal.

„Șoferul de la școala din Arbore este depistat pozitiv. Nu știu dacă este internat sau este la domiciliu. Acolo s-a făcut o anchetă epidemiologică, iar DSP-ul vă poate comunica mai multe amănunte. Au găsit alt șofer, microbuzul a fost dezinfectat, a fost igienizat și în urma anchetei epidemiologice dânșii au hotărât să continue cursurile”, a declarat Grigore Bocanci, inspectorul șef al IȘJ Suceava.

Reprezentanții DSP Suceava au arătat că activitatea Școlii Gimnaziale „Luca Arbure” Arbore va continua în condiții normale după ce primarul și directoarea unității de învățământ le-au transmis că șoferul microbuzului școlar ar fi păstrat distanța socială și nu ar fi intrat în contact direct cu elevii.

„Șoferul s-a testat pe data de 21 septembrie pentru că a avut ceva cazuri în familie și a fost depsitat pozitiv. De pe data de 18 nu mai fusese la serviciu. Există la ancheta epidemiologică declarația primarului și a directoarei școlii precum că în timpul activității s-au respectat toate normele de distanțare, mască, nu este nicio suspiciune la niciun elev, la niciun cadru didactic din școală. Din fericire, este un caz care se termină înainte de a începe”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Chiar dacă autoritățile par extrem de relaxate, părinții din Arbore stau cu frica în sân și se tem ca nu cumva copiii lor să fi fost infectați cu coronavirus.

Adauga comentariu