Pasagerii care vor zbura de pe Aeroportul din Suceava vor trebui să ajungă la aeroport cu trei ore înainte de ora zborului

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a anunțat prin telefon, la Radio Top, că pasagerii trebuie să ajungă la aeroport cu trei ore înainte de ora zborului. Asta, pentru că procesul de îmbarcare durează ceva mai mult date fiind măsurile suplimentare de protecție pentru prevenirea răspîndirii COVID-19. Totodată, directorul Măriuța a vorbit despre regulile obligatorii din aeroport, cum ar fi păstrarea distanței fizice de 1,5 metri față de cei din jur, purtarea măștii de protecție și dezinfectarea cît mai frecventă a mîinilor.

El a subliniat că pe fluxurile de pasageri plecări/sosiri sînt montate dispensere cu soluții dezinfectante și că pentru a se putea respecta regula distanțării sociale au fost reconfigurate traseele de deplasare. Pe de altă parte, au fost amplasate indicatoare, astfel încît pasagerii să se orienteze cît mai ușor. Directorul Măriuța roagă pasagerii să respecte indicațiile personalului aeroportuar și indicațiile transmise prin mijloace audio și video.

Deocamdată, pe aeroportul de la Salcea operează doar compania TAROM miercurea și vinerea, cursele de București și retur. Directorul aeroportului, Ioan Măriuța, a afirmat prin telefon la Radio Top că avionul aterizează la Salcea la ora 19.20 și decolează la ora 19.45. Potrivit directorului, deoarece sunt puțini pasageri, cursele au fost comasate. Astfel, aseară a fost urmată ruta: Otopeni – Suceava – Cluj – Otopeni. Vinerea trecută, ruta a fost Suceava – Iași – Otopeni.

„Pe undeva este de lăudat inițitiva TAROM – ului de a redeschide cursele. Cândva tot trebuiau redeschise. Și faptul că le-au comasat îi scutește de un efort economic”, a spus Ioan Măriuța la Radio Top.

Zborurile internaționale ar putea fi reluate de abia din data de 17 iunie 2020.

Sursă material: Radio Top Suceava

Adauga comentariu