Pastorul care și-a terorizat și abuzat sexual copiii vrea în libertate susținând că fiica lui i-a întins o cursă: „Fratele meu a fost pus să doarmă la porci.”/„Ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpșuni”

Pastorul penticostal din Suceava trimis în judecată pentru agresiune, viol și corupere sexuală a copiilor săi vrea în libertate, arată Știri pe Surse. Constantin Pandelea a cerut instanțelor să îi aplice o măsură mai puțin restrictivă susținând că s-ar fi împăcat cu fiicele sale pe care le-a agresta sexual.

Constantin Pandelea (51 ani) a fost arestat preventiv în urmă cu mai bine de un an de zile. Anchetatorii au reținut în sarcina sa o infracțiune de viol în formă continuată, patru infracțiuni de agresiune sexuală în formă continuată și cinci infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului. Victimele sale sunt cei cinci copii ai săi, patru fiice și un băiat.

Bărbatul a fost trimis în judecată în august 2020, iar pe 20 septembrie 2021 Judecătoria Fălticeni ar urma să pronunțe prima hotărâre în acest dosar șocant. Pandelea este acuzat că a violat-o de mai multe ori pe una dintre fiicele sale și le-a agresat sexual pe celelalte trei. De asemenea, cei cinci copii ai acestuia au fost supuși de mai multe ori unor agresiuni fizice îngrozitoare.

Dezvăluiri șocante ale victimelor

„Eram loviți frecvent, uneori fără motiv. Eram puși să facem treabă, și în condiții extreme, ploaie, frig, noaptea și eram pedepsiți uneori de neînțeles. Fratele meu a fost pus să doarmă la porci și pe mine m-a amenințat că mă trimite acolo. M-a afectat, întrucât noi nu meritam acele pedepse. Mi-e frică de el și mă gândesc tot timpul că m-ar putea lovi”, a declarat una dintre fiicele pastorului.

„Bătăile au fost dintotdeauna. De când eram mică știu că mă bătea. Din acest motiv îmi este foarte frică de tata și din această cauză eu nu m-am putut opune la agresiunile sale. Anterior, (datei de 05.07.2020) pe mine și pe (...) ne-a bătut cu o lopată, în timp ce eram la grădină la căpșuni”, a spus o altă fiică a bărbatului.

Ultima agresiune fizică asupra acesteia a avut loc la data de 5 iulie 2020, când tatăl ei a lovit-o cu pumnii, i-a turnat apă rece în cap, când aceasta s-a plâns că o doare capul de la lovituri și a pus-o să alerge desculță în grădină, iar el alerga după ea cu furtunul de apă și a udat-o. Nu a lăsat-o să se schimbe cu haine uscate și a ținut-o afară aproximativ 3 ore, în intervalul orar 19:00 - 22:00. Acesta a fost și momentul la care copiii au luat hotărârea să anunțe organele de poliție cu privire la abuzurile exercitate de tatăl lor.

Faptele de viol și agresiune sexuală relatate în rechizitoriul procurorilor sunt greu de descris în cuvinte. Cert este că pastorul Constantin Pandelea a devenit un veritabil monstru pentru copiii săi. Tragic este că toate acestea s-au derulat pe o perioadă de șase ani, din 2014 și până în iulie 2020, când victimele au decis să sesizeze poliția.

Susține că s-ar fi împăcat cu fiicele sale

Pe timpul cercetării judecătorești, Constantin Pandelea a cerut să fie lăsat în libertate. Ultima cerere s-a judecat în luna septembrie, când ambele instanțe - Judecătoria Fălticeni și Tribunalul Suceava - au respins solicitarea acestuia. Faptele de care este acuzat sunt pedepsite cu până la 12 ani de închisoare.

„Acele reclamații din incinta domiciliului reclamantului nu prezintă un pericol pentru că, cu siguranță, instanța a studiat probele administrate în cauză și chiar dacă rechizitoriul sună destul de periculos că inculpatul ar fi săvârșit aceste fapte odioase, la dosar lipsesc probe pentru săvârșirea în principal a primei infracțiuni de viol, pentru că fata care a reclamat această infracțiune practic a reclamat-o cu o săptămână înainte de a avea nunta cu iubitul împotriva căruia a fost inculpatul din prezenta cauză, fata căsătorindu-se virgină potrivit declarației soțului său de la dosar dată în fața instanței de judecată”, a susținut Constantin Pandelea în apărarea sa.

Acesta a mai precizat și că agresiunile sexuale și relele tratamente care au făcut obiectul unei plângeri privind violența în familie ar fi fost retrase „întrucât plângerea a fost făcută pentru ca inculpatul să nu împiedice cele două nunți la care el s-a împotrivit”.

„Probele administrate în cauză sunt certe, la dosar fiind nenumărate caracterizări și declarații a cetățenilor din comunitatea din care provine inculpatul din care rezultă că acesta nu reprezintă un pericol pentru societatea din care acesta provine”, a mai susținut acesta în fața magistraților.

Traume psihologice resimțite de copii

Tribunalul Suceava a meținut pe 8 septembrie 2021 mandatul de arestare preventivă emis pe numele pastorului.

„Inculpatul se înfățișează ca o persoană violentă, se conturează că ar fi exercitat agresiuni fizice pe o perioadă îndelungată de timp asupra tuturor copiilor și soției, creând membrilor familiei o stare generală de teamă, care i-a împiedicat să manifeste opoziție și să încunoștințeze autoritățile deși abuzurile s-ar fi derulat pe parcursul mai multor ani.

Conjuncturile în care au fost plasate victimele posibil că reclamă pe viitor urmarea unei conduite terapeutice de specialitate pentru reechilibrarea lor emoțională, prevenirea unei tulburări depresiv-reactive în context psihotraumatizant și pentru a nu fi afectată negativ participarea lor la viața socială, comparativ cu situația anterioară vătămării produse prin prezumtiva activitate infracțională.

Victimele au fost plasate într-un raport evident inferior de forțe cu posibilități minime de a se apăra, inculpatul ar fi profitat de ascendentul fizic și moral ce-l avea asupra lor, el având calitatea de tată, creându-le o stare de temere, sub imperiul căreia nu au avut posibilitatea de a-și determina liber voința, ci aceasta s-a format sub puterea constrângerii fizice și psihice exercitate de presupusul autor.

În acest context se va acorda importanța cuvenită rapoartelor întocmite de psihologul specialist din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava în care se obiectivează că, în urma evaluărilor psihologice, victimele infracțiunii de agresiune sexuală prezintă semne psihologice ale abuzului sexual la care au fost supuse”, se precizează în hotărârea instanței. Peste câteva zile, Constantin Pandelea își va afla pedeapsa pronunțată de prima instanță de judecată.

Vecinii înspăimântați de „monstrul” pastor din Dolhești

Pastorul din comuna Dolhești, care a fost arestat preventiv după ce s-a aflat că-și teroriza și viola copiii, este acuzat și de faptul că ar fi băgat spaima în vecinii săi.

„Nouă ne e frică de el, vă spun sincer, el deja a spus că dacă scapă, el se ocupă de ulița asta, are treabă cu vecinii, așa e felul lui. Ce pot să vă spun este că se comporta urât cu copiii, îi alerga încontinuu, îi punea la treabă forțat, era mai rău ca la închisoare... de viol sau agresiune sexuală față de fete nu am auzit nimic, nu am bănuit nimic”, a povestit un vecin de-al pastorului pentru un ziar local.

sursa: stiripesurse.ro

Adauga comentariu