Pastorul Constantin Pandelea, care și-a violat și abuzat sexual fiicele minore, a fost condamnat la 18 ani de închisoare

Curtea de Apel Suceava a admis apelul declarat de inculpatul Constantin Pandelea reducându-i pedeapsa de la 21 de ani și patru luni de închisoare la 18 ani de detenție pentru comiterea infracțiunilor de agresiune sexuală în formă continuată, rele tratamente aplicate minorului și viol. Decizia magistraților suceveni este definitivă.

La data de 10 august 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni l-a trimis în judecată pe Constantin Pandelea pentru că și-a abuzat sexual fiicele minore și și-a terorizat copiii în diferite moduri.

„La data de 10.08.2020 procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat, a cărui  profesie  presupune existenţa unui standard ridicat al conduitei morale, pentru săvârşirea în formă continuată a unei infracţiuni de viol, a patru infracţiuni de agresiune sexuală, fiecare în formă continuată, şi  a cinci infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, reţinându-se în sarcina acestuia faptul că în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cu corpuri contondente, îi supunea la pedepse şi activităţi grele de gospodărie - uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică. De asemenea, în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice. Precizăm că trimiterea în judecată a unei persoane şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Pastorul este tatăl natural al celor opt copii, din care acum cinci mai sunt minori. Se pare că fata violată a împlinit anul trecut 18 ani.

La începutul lunii iulie 2020, Primăria Dolhești a făcut o sesizare la Direcția de Protecție a Copilului Suceava, cu privire la grozăviile care s-ar petrece în familia pastorului. Se pare că unul dintre copii a fost cel care a cerut ajutor. Informația primară era că minorii erau puși la munci istovitoare, sub teroare, iar tatăl agresa sexual fetele mai mici, după ce a agresat-o și pe cea mai mare. Este vorba de fete cu vârste de 9 și 16 ani. Băieții minori au vârste de 6 și 17 ani.

Înainte ca tatăl să fie arestat, mama și cei cinci copii minori au fost duși de cei de la Direcția de Protecție a Copilului Suceava într-un centru de adăpostire a victimelor violenței domestice. După două săptămâni de consiliere psihologică, având în vedere că și tatăl a ajuns în arest, mama a decis să revină acasă, cu copiii. Familia a rămas sub supravegherea Primăriei Dolhești și a Direcției de Protecție a Copilului Suceava.

Un alt aspect interesant este că mama copiilor nu pare să fi fost foarte hotărâtă în a-și da bărbatul pe mâna poliției. Aceasta a depus la un moment dat o reclamație în care solicita emiterea unui ordin de protecție, însă apoi a renunțat.

Adauga comentariu