Patronul a două firme din Suceava a fost reținut după ce și-a delapidat firmele și a țepuit alte două societăți

La data de 29 august 2019, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară într-un dosar penal în care se fac cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,delapidare” și „înșelăciune”.

Acuzația de delapidate au fost săvârșite în dauna SC Dinamic SRL Suceava și SC Gf Consulting SRL Suceava. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2016 – 30 noiembrie 2018, suspectul Florentin Grădinar (30 de ani), din municipiul Suceava, în calitate de administrator la SC Dinamic SRL Suceava și SC Gf Consulting SRL Suceava – prin retrageri succesive, din contabilitatea firmelor și-a însușit, în mod nejustificat suma totală de totală de 698.105 de lei.

Acuzația de ,,înșelăciune”, în formă continuată, a fost săvârșită în dauna SC System SRL Bacău și SC Termostat SRL. Oamenii legii au constatat că, în perioada 23 februarie – 5 octombrie 2018, în calitate de administrator al SC Dinamic SRL, a indus în eroarea cele două persoane juridice, de la care a achiziționat produse industriale în valoare totală de 235.235,95 de lei, pe care nu le-a mai achitat.

Cu ocazia percheziției domiciliare făcute de polițiști au fost găsite și ridicate telefoane mobile, sisteme informatice, documente contabile, înscrisuri și documente cu valoare probatorie.

După audieri, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și înșelăciune.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Adauga comentariu