Patronul hotelui Mandachi este ținut în „seen” de autorități. Acesta îi va evacua din clădirea sa pe cei cazați gratuit dacă nu primește răspuns la cererile trimise

Nepăsarea conducerii IPJ Suceava, SAJ Suceava, DSP Suceava și a Spitalului Județean Suceava îi va putea costa scump pe „clienții” hotelului Mandachi. Ștefan Mandachi, patronul hotelului a trimis în ultimele zile mai multe cereri instituțiilor mai sus menționate pentru a afla dacă hotelul este un focar de infecție cu COVID-19. Conform spuselor antreprenorului sucevean autoritățile au tăcut mâlc fără să bage în seamă întrebările lui.

La data de 11 aprilie 2020, Ștefan Mandachi a spus, într-o postare pe Facebook, că habar nu are ce se petrece în hotelul său și deși a cerut lămuriri Inspectoratului de Poliție Județeană, Direcției de Sănătate Publică și Spitalului nu a primit niciun răspuns.

„Mi-am ținut impecabil toate promisiunile, fără nicio excepție. Nici nu m-am apropiat de hotel din 19 martie și am oferit absolută libertate tuturor. Întrucât în Suceava apar tot mai multe cazuri de infectați, am rugat de câteva zile IPJ, DSP și Spitalul să ne clarifice în legătură cu riscurile de răspândire a bolilor din cadrul hotelului, care este ridicat. Căror persoane avem voie să oferim cazare? Covid sau non-covid? Așteptăm lămuriri în scris de ceva timp, care întârzie să apară. Conform legii, sub nicio formă nu pot fi amestecați cei sănătoși cu cei infectați, pentru că spațiile trebuie carantinate după procedură și separate total. Nu vreau sa fiu eu cel care contribuie la infectarea cadrelor medicale oferindu-le un acoperiș alături de cei testați pozitiv! Noi am informat în scris și am cerut recomandări scrise, deoarece niciodată nu ne-am confruntat cu situații similare. Am solicitat să se decidă cărei categorii să continuăm să oferim găzduire și cum e procedura. Nu avem niciun angajat în hotel, deci nu avem niciun control. Ca atare, așteptăm o îndrumare minimală. Dar să respectăm legea. Noi nu avem nicio răpundere din acest punct de vedere, întrucât nu decidem nimic acolo. Știm că toate autoritățile sunt în alertă, dar așteptăm răspunsuri deja de câteva zile”, a spus Ștefan Mandachi în data de 11 aprilie 2020, ora 11.37.

După circa patru zile, Ștefan Mandachi a revenit cu o altă postare pe Facebook în care spune că nu a primit încă niciun mesaj din partea autorităților și dacă nu primește răspuns la întrebările sale îi va evacua pe cei care sunt cazați în hotelul său.

„Am facut 10 cereri catre toate institutiile din Suceava, Spital, Politie, Ambulanta, DSP, pentru a lua ACT de situatia cadrelor din subordinea lor care stau la Hotel Mandachi. Toate cererile sunt inregistrate cu numar de inregistrare. Nu am primit niciun raspuns de la niciuna dintre institutiile anterior mentionate. Dacă nu-și asumă răspunderea în scris, conform legii va trebui să evacuăm oamenii, chiar și temporar, care n-au nicio vină și luptă în linia întâi așa cum pot și ei”, a spus Ștefan Mandachi la data de 15 aprilie 2020, ora 02.17.

Patronul hotelului Mandachi a făcut ultimul anunț după ce în presa locală s-a vorbit despre faptul că în unitatea de cazare a acestuia s-ar afla 15 cadre medicale diagnosticate cu coronavirus.

Tot astăzi, 15 aprilie 2020, Ștefan Mandachi a mai menționat faptul că hotelul său este singurul din județ care este pus într-adevăr „gratis” la dispoziția cadrelor medicale.

„Așadar confirmă foarte clar și Primăria: Mandachi Hotel & Spa este SINGURUL HOTEL DIN JUDEȚ CARE OFERĂ TOTALMENTE GRATUIT CAZARE către cadrele medicale. Rețineți: singurul hotel gratuit. Restul sunt cu contract la primărie. Sau li se plătește gazul, curentul și apa (adică singurele cheltuieli, că doar hotelul nu are personal) deci NU sunt gratis. Singura instituție care ne-a răspuns obiectiv este Primăria. În rest, așteptăm de nouă zile răspunsuri la cereri scrise de la instituții ca să știm cum procedăm cu persoanele suspecte/infectate cu Covid19. Avem peste zece cereri depuse dar nu avem nicio clarificare pentru proceduri sau recomandări: nimeni nu își asumă nicio răspundere”, a spus Ștefan Mandachi, la data de 15 aprilie 2020, ora 10.33

Inițial, hotelul Mandachi ar fi fost pus la dispoziția cadrelor medicale. Ulterior, s-a aflat că în hotel au fost găzduiți și câțiva pacienți. Declarația unui tânăr care a fost plimbat de colo-colo și a ajuns și în hotel Mandachi o puteți asculta dând click aici.

sursa foto: stiri.botosani.ro, Facebook/ Ștefan Mandachi

Adauga comentariu