Patronul restaurantului Nectarios de la Cumpărătura a fost lovit mortal cu mașina de fostul purtător de cuvânt al DSVSA Suceava

Aseară, un grav accident de circulație s-a produs pe raza localității Cumpărătura. Pe la ora 17.10, fostul purtător de cuvânt al Direcției Sanitar Venerinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc (61 de ani), din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Hyundai pe DN 2, pe raza localității Cumpărătura, comuna Bosanci, l-a surprins şi accidentat pe Petrică Doru Păltinel (38 de ani), patronul restaurantului Nectarios din localitate, care se deplasa pe marginea drumului.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă şi ulterior decesul lui  Petrică Păltinel. La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD, iar medicii au efectuat manevre de resuscitare, însă din nefericire au fost nevoiți să constatate decesul victimei.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La faţa locului au fost impuse restricţii pentru fluidizarea traficului şi timp de aproximativ 90 de minute s-a circulat alternativ pe un singur sens de deplasare.  

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere de culpă”.

Conform martorilor, Petrică Păltinel se întorcea de la biserică, unde a fost împreună cu fiul și socrul său. Cei trei mergeau pe marginea drumului, patronul restaurantului Nectarios ținându-l de mână pe băiatul lui. Cel mai probabil, Vasile Semeniuc nu l-a văzut pe Petrică Păltinel din cauza ceții și a faptului că acesta din urmă era îmbrăcat în haine închise la culoare.

Petrică Păltinel nu a mai avut nicio șansă, impactul fiindu-i unul fatal. Acesta se operase recent de hernie de disc și își suspendase activitate restaurantului, unde prepara cu mâna lui mâncarea. Restaurantul Nectarios urma să se redeschidă la data de 6 ianuarie 2020.

Petrică Păltinel se întorsese de câțiva ani din Grecia, unde a lucra o perioadă bună. El și-a deschis un restaurant cu specific grecesc, care a avut un real succes printre suceveni. Bărbatul era tată a trei copii, doi băieți și o fetiță, care s-a născut în urmă cu o săptămână.

Dumnezeu să-l odihnească!

Comentarii

Grigore Achim

15.12.2019 15:17

Păi mergea pe carosabil în lipsa trotuarului. A cui e vina?

Olãnescu Costel

15.12.2019 17:11

Dureros!,"Nașterea este la rând, moartea pe sărite! ";trotuarul este necesar în toate localitățile

Olãnescu Costel

15.12.2019 17:13

Dureros!,"Nașterea este la rând, moartea pe sărite! ";trotuarul este necesar în toate localitățile

Emil

15.12.2019 19:32

Asta mă doare și pe mine! Nu mai există trotuare în satele din România!

Anonim

15.12.2019 19:32
Cum a spus si dl.Achim lipsa trotuarului si lipsa luminii stradale au facut ca acest accident sa aiba loc . Precizez ca iluminatul stradal nu mergea in satul Cumparatura de 2-3 zile ,efectiv seara cu lipsa luminii si prezenta cetii vizibilitatea este minima. E trist ca lucrurile in tara asta se schimba doar in urma unor tragedii. De multe ori nici atunci

Diana

16.12.2019 23:36

Eu cred ca aici a fost alceva la mijloc ,omul avea succes cu firma iar soferul era cu controlul sanitar veterinar .Ia ganditi voi logic de ce nu l-a lovit alta masina ? 🤔

Baluta

17.12.2019 20:32
Aveți mare dreptate să se facă justitie sa facă închisoare să dea dzeu să sufere si el si familia sa câtă durere a lăsat in urma o durere fără cuvinte trei copilași fără tată o soție îndurerată să se facă dreptate să sufere cum suferă toata familia

Adauga comentariu