Patronul unei săli de fitness din Suceava a fost pus pe burtă de polițiști după ce i s-au umflat mușchii la volanul Merțanului la care s-a urcat cu permisul suspendat

La data de 21 august 2020, la ora 01.00, în timp ce patrula pe strada Mihai Eminescu, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pentru controlul documentelor un autoturism Mercedes Benz.

La volanul mașinii se afla un tânăr, în vârstă de 26 ani, din comuna Șcheia, care a prezentat pentru control cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Întrucât acesta nu a prezentat permisul de conducere, fiind întrebat, el a declarat că nu-l are asupra sa întrucât i-a fost reținut de polițiștii din Bistrița în urmă cu mai mult timp, în urma unei abateri la regimul rutier. Cu ocazia verificării în Bazele de Date ale Poliției Române s-a constatat faptul că cel în cauză figura la starea permisului – Cu restricţii – Suspendat.

Tânărului i s-a comunicat aspectele constatate și că va fi nevoie să îi însoțească la sediul Poliției Municipiului Suceava pentru întocmirea documentelor legale, moment în care a blocat portierele, a ridicat geamul portierei devenind recalcitrant, agitat și a adresat cuvinte jignitoare organelor de poliție, declarând faptul că nu va coborî din autoturism sub nicio formă.

Susnumitul a fost somat în repetate rânduri că împotriva sa se va folosi forța fizică și utilizarea materialelor din dotare în cazul în care acesta nu se va conforma indicațiilor primite, iar întrucât acesta a continuat să se manifeste agresiv la fața locului s-a solicitat sprijinul a încă două patrule.

Mașina a fost blocată cu autospecialele din dotare, întrucât șoferul avea intenții de a demara de la fața locului, iar împotriva acestuia s-a folosit spray-ul iritant lacrimogen prin geamul întredeschis a portierei din partea șoferului.

Imediat după folosirea folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare, tânărul a deschis portiera dreapta moment în care a fost imobilizat, culcat la pământ, încătușat și introdus în autospeciala de poliție. Având în vedere atitudinea lui, la fața locului s-a solicitat și un echipaj din cadrul Biroului Rutier, iar șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

El a fost dus la sediul Poliției Municipiului Suceava.  

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de „conducere cu permisul suspendat”.

Conform informațiilor obținute de reporterii cotidianului online Ziar de Suceava, tânărul implicat în incident este patronul unei săli de fitness din municipiul Suceava.

Adauga comentariu