Patru ani de închisoare pentru „gospodarul” din Mălini care s-a dus să hrănească animalele după ce și-a înjunghiat soția în zona gâtului și a lăsat-o să zacă în casă

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Viorel Muscălița (61 de ani) la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă la omor”.

De asemenea, din custodia acestuia s-a dispus confiscarea unui cuțit de bucătărie cu lungimea totală de 18,5 centimetri (8 cm - lungimea lamei, 1,5 cm - lățimea lamei).

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Condamnarea de mai sus vizează scandalul în urma căruia Viorel Muscălița a încercat să își omoare soția, cu care este căsătorit din anul 1984 și cu care locuia în satul Suha, comuna Mălini.

De circa un an - doi, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, soții Muscălița au început să se certe din ce în ce mai des. În această perioadă, în urma certurilor, femeia a tot plecat de acasă și a revenit după câteva zile.

Un astfel de episod s-a petrecut și la începutul lunii august a anului 2021, când femeia a plecat de acasă și s-a dus la locuința tatălui său. Cel din urmă locuiește la circa 5 - 6 kilometri de locuința soților Muscălița. Văzând că soția sa a plecat la locuința tatălui ei, Viorel i-a cerut femeii de mai multe ori să se întoarcă acasă, dar aceasta a refuzat.

La data de 24 august 2021, soții Muscălița au participat la un moment religios, la locuința unui nepot decedat de-al femeii. După acest eveniment, cei doi s-au deplasat la domiciliul comun, împreună cu fiul lor și cu soția acestuia.

Fiul soților Muscălița, împreună cu soția sa, au domiciliul în Germania de mai multă vreme, dar au revenit în țară în jurul date de 21 august 2021. De când s-a întors în țară, fiul a purtat discuții cu tatăl său pe seama ultimului scandal iscat între Viorel Muscălița și soția sa. Fiul celor doi soți a reușit să îi împace pe părinții săi.

Când soții Muscălița au ajuns la gospodăria comună, în interiorul casei a izbucnit un nou conflict spontan între cei doi. De această dată, Viorel a pus mâna pe un cuțit și a lovit-o pe soția sa în zona gâtului, mai exact în zona latero-cervicală stânga.

Fiul celor doi soți și soția lui nu au putut intervenit exact în momentul înjunghierii deoarece se aflau în curte. Cei doi au ajuns la victimă abia după ce aceasta a fost înjunghiată. Atunci fiul și nora femeii înjunghiate nu au stat mult pe gânduri și au sunat la 112.

După ce și-a înjunghiat soția cu intenția de a o omorî, Viorel Muscălița a ieșit din casă fără a-i păsa vreun pic de starea de sănătate a soției sale. Pe urmă individul s-a dus în spatele casei, a dat de mâncare animalelor, a mai stat prin livadă, iar pe urmă s-a dus la o stână.

La fața locului organele de cercetare au descoperit cuțitul cu care femeia a fost înjunghiată. Pe acesta erau prezente urme de sânge.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de urgență. Femeia a stat internată în spital până la data de 6 septembrie 2021.

Conform confluziilor medicului legist din cadrul SML Suceava, victima a prezentat o plagă înjunghiată latero-cervicală stânga, fără afectarea pachetului jugulocarotidian stâng, complicată în evoluție cu hemoragie postoperatorie și hematom compresiv latero-cervical stâng pentru care s-a intervenit chirurgical. Această leziune poate necesita în vederea vindecării un număr de 15 - 20 de zile de îngrijiri medicale. Medicul legist consideră că rana nu i-a pus în pericol viața femeii.

Adauga comentariu