Patru dintre agresorii activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a celor doi jurnaliști au fost reținuți de polițiști

Ieri, polițiștii au documentat și probat activitatea infracțională a persoanelor implicate în agresarea, la data de 16 septembrie 2021, a activistului de mediu Tiberiu Boșutar și a doi jurnaliști, pe raza Ocolului Silvic privat Dealu Negru, din zona comunei Panaci.

Peste 30 de polițiști din cadrul IGPR și IPJ Suceava au desfășurat activități investigative și de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligențele necesare pentru exprimarea și obținerea calității procesuale a victimelor, dar și pentru probarea activității infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Au fost continuate activitățile de cercetare în teren, pentru completarea materialului probator cu suportul structurilor criminalistice și s-au desfășurat activități investigative complexe, pentru stabilirea cercului de suspecți și individualizarea gradului de participație penală.

12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, la finalul activităților procedurale, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliați în comunele Șaru Dornei și Panaci, fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe" și ,,purtare abuzivă".

Cei patru bărbați au fost încarcerați în Arestul IPJ Suceava, în această noapte, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și instanței competente.

„Prin fermitate și modul integrat și operativ de lucru reafirmăm, încă o dată, că polițiștii nu tolerează astfel de comportamente antisociale și vor dispune măsuri procesuale conform legii, acordând întregul suport la înfăptuirea actului de justiție”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Principalul agresor este Cătălin - Ioan Florean (39 de ani), din comuna Panaci, care a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „purtare abuzivă”. Acesta este acuzat că s-a deplasat în calitate de tehnician silvic al Ocolului Silvic Dealu Negru, în locul denumit Pârâul Rusului, de pe raza comunei Panaci, însoțit de mai multe persoane, locație în care a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate Tiberiu-Nicolae Boșutar lovind cu pumnii și picioarele persoana vătămată, supunându-l totodată la tratamente degradante, fiind ajutat de Răzvan-Daniel Dîmbu, care, de asemenea, l-a lovit pe Boșutar, împreună cu Ion Cristian Iftinca și Mirel Lungu.

Răzvan-Daniel Dîmbu (24 de ani), din comuna Șaru Dornei, a fost reținut pentru săvârşirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”. Acesta a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate Tiberiu-Nicolae Boșutar lovindu-l cu pumnii și picioarele, alături de Mirel Lungu, Cătălin-Ioan Florean și Ion Cristian Iftinca, supunându-l totodată la tratamente degradante. În aceleași circumstanțe a lovit și persoana vătămată Mihai Gavril Dragolea cu pumnul în zona feței.

Mirel Lungu (44 de ani), din comuna Panaci, a fost rețintu pentru săvârşirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe” în dauna persoanei vătămate Tiberiu - Nicolae Boșutar. Individul, împreună cu Florean, Iftinca și Dîmbu, l-au lovit cu pumnii și picioarele pe Boșutar în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci.

Ion Cristian Iftinca (28 de ani), din comuna Panaci, a fost reținut pentru săvârşirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”. Acesta, împreună cu Lungu, Florean și Dîmbu, l-au lovit cu pumnii și picioarele pe Tiberiu-Nicolae Boșutar în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci.

Comentarii

Silvia Stanculea

20.09.2021 17:58

Pentru mine este o mare surpriza sa citesc ca Florian Catalin a agresat un activist de mediu.Pe acest tanar il cunosc de foarte mult timp si il stiu ca fiind un om linistit,respectuos .Nu sunt de acord cu violenta dar ma intreb: oare cei trei nu au incalcat niste reguli? 

Vasilescu

27.10.2021 20:05
Ba da Doamna, a incalcat codul penal si va face un master de 2-3 ani cu baietii Florian. Acolo se invata smecheria si cum se da cu pumnul, nu in bietii jurnalisti :D

Adauga comentariu