Patru luni de zile de la crima sălbatică din Bunești, când un bărbat a fost găsit bătut și cu un cuțit înfipt în ochi. Criminalul umblă liber ca pasărea cerului din cauza autorităților

Astăzi se împlinesc patru luni de când un bărbat în vârstă de 63 de ani din Bunești a fost găsit mort în casă cu un cuțit înfipt în ochiul stâng. Cumplita descoperire a fost făcută de către un vecin de-al victimei. Vecinul respectiv a găsit victima fără suflare, cu cuțitul înfipt în ochi și cu mai multe urme de lovituri pe corp. La scurt timp la fața locului a ajuns o armată de polițiști și criminaliști. 

Vă amintim că după 10 zile de la crima sălbatică, criminalul simțea că a scăpat printre degetele „armatei” din cauza procurorului care s-a ocupat de caz. Cel din urmă a efectuat două percheziții domiciliare abia la data de 18 noiembrie 2021, adică după aproape o săptămână de la crimă. Având în vedere că în urma perchezițiilor nu a fost reținută nicio persoană, putem înțelege că acestea au fost făcute în zadar.

În urmă cu circa trei luni și jumătate, Ziar de Suceava arăta că individul care a comis crima va fi mai greu de prins, cu fiecare zi care trece. După patru luni de la respectivul eveniment, făptașul continuă să umble liber. Acesta poate face oricând alte victime.


Amintim că, la data de 12 noiembrie 2021, la ora 14.58, polițiștii au fost anunțați prin 112 de către Florin A., despre faptul că un bărbat din satul Petia, comuna Bunești, nu a mai ieșit din casă de 2 – 3 zile și a fost găsit decedat în locuință.

Apelantul a relatat că, la data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 14.55, a mers la locuința vecinului său, Mihai Ț. (63 de ani), din satul Petia, comuna Bunești, întrucât nu l-a mai văzut de vreo 2 – 3 zile, ocazie cu care, când a deschis ușa de la holul casei, l-a văzut pe acesta întins pe podeaua în bucătărie, fără a mai prezenta semne vitale și a apelat 112.

Cadrele medicale de pe ambulanța sosită la fața locului au constatat decesul lui Mihai Ț., care se afla întins pe podeaua din bucătărie cu fața în sus, capul spre ușa de acces din hol și avea înfipt în zona ochiului stâng un cuțit.

Din primele verificări a rezultat că victima locuia singură într-o gospodărie sărăcăcioasa aflată în stare de degradare. Bărbatul decedat nu avea ocupație și își procura minime mijloace necesare traiului din ajutorul oferit de Primărie și o parte din vecini. Nu era cunoscut ca o persoană violentă, nu frecventa cercuri infracționale și se afla în relații bune cu vecinii.

Cadavrul a fost ridicat și depus la morga Spitalului municipal Fălticeni, urmând să fie efectuată autopsia medico-legală.

A fost stabilit un cerc de suspecți și criterii de verificare a acestora, procurorul de caz dispunând ca activitățile procedurale directe cu persoanele bănuite de comiterea infracțiunii să fie efectuate după efectuarea  necropsiei și administrarea celorlalte probe.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „omor”, cercetările fiind continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

Adauga comentariu