Patru minori, care au fost la un pas de a-l omorî în bătaie pe un tânăr în vârstă de 19 ani, au fost condamnați la câte cinci ani de detenție într-un centru educativ

Tribunalul Suceava aplică față de inculpații Florin Alex M., Costel Vasile S., Andrei C. și Bujor Adi M. măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o durată de cinci ani pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la omor calificat”.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Cei patru tineri din orașul Vicovu de Sus sunt acuzați că la mijlocul lunii ianuarie 2021 s-au înțeles și organizat între ei pentru a-l atrage pe un tânăr de 19 ani într-o zonă mai izolată din oraș, unde l-au lovit cu obiecte contondente special avute asupra lor pentru comiterea agresiunii, arată monitorulsv.ro.

Sămânța răzbunării a încolțit în cursul anului trecut, când Vasile Ionuț M., un tânăr de 19 ani din comuna Bilca, a avut un incident cu un minor de 13 ani din Vicovu de Sus, acesta din urmă fiind un cunoscut al celor 4 agresori. Pentru a se răzbuna pe tânărul din Bilca, minorul a apelat la sprijinul unuia dintre actualii inculpați, cerându-i acestuia să-l agreseze în schimbul unei sume de bani. Între timp, între cei doi ”asociați” a intervenit o ceartă și o agresiune, după care s-au împăcat, punându-și din nou în cap să-l pedepsească pe tânărul din Bilca.

Filmul unei agresiuni care a pus în pericol viața tânărului de 19 ani

Sursa citată arată că, pe 13 ianuarie 2021, tânărul de 19 ani a venit cu bicicleta la Vicovu de Sus, la prietena lui. Aflând despre asta, cel care trebuia să încaseze niște bani pentru a-l agresa i-a anunțat pe ceilalți și împreună au pus la cale un plan prin care să-l atragă pe tânărul din Bilca într-un loc izolat, pentru a se întâlni cu o persoană de la care avea de ridicat o sumă de bani. Astfel Andrei C., Florin Alex M., Costel Vasile S. și Bujor Adi M., toți minori, împreună cu băiatul de 13 ani, au pornit spre locul fixat și au așteptat.

Persoana vătămată s-a deplasat cu bicicleta sa spre locul de întâlnire, în acest timp cei patru inculpați stabilind modul concret şi detaliat în care urma să aibă loc agresarea victimei. În momentul în care au sesizat apropierea victimei cu bicicleta, unul dintre inculpați a aşteptat ca victima să ajungă cu bicicleta în dreptul său, iar în momentul imediat următor, având pe mână o rozetă, a lovit victima cu putere, a doborât-o pe sol şi în continuare i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele în diverse zone ale corpului.

Deşi tânărul de 19 ani a fost lovit puternic, el a reuşit să se ridice de la pământ și să o ia la fugă, pentru a scăpa. Cei patru agresori însă, împreună cu minorul de 13 ani, au fugit după el, l-au doborât la pământ și au început toți cinci să-l lovească în mod repetat în zona capului și a întregului corp, fiind înarmați cu rozete, o bâtă tip baseball și aplicând lovituri nenumărate cu pumnii şi picioarele. La un moment dat victima a început să se vaiete de durere, acela fiind momentul în care agresorii au abandonat-o și au fugit.

Conform raportului întocmit de medicul legist, leziunile suferite de tânărul de 19 ani au necesitat 55-60 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și au pus în primejdie viaţa acestuia. Având în vedere raportul medico-legal și modul în care au acționat agresorii, procurorii i-au acuzat pe cei patru minori, mai puțin pe cel de 13 ani, care nu răspunde penal, de comiterea tentativei la infracțiunea de omor calificat și i-au trimis în judecată.

 

 

Adauga comentariu