Patru pacienți nonCOVID ai SJU Suceava s-au pricopsit cu coronavirus peste noapte, în timp ce erau internați cu alte boli, conform Prefecturii Suceava

Conform ultimului comunicat de presă transmis de Prefectura Sucevei, reiese faptul că patru pacienți nonCOVID, din Spitalul Județean Suceava, s-au pricopsit cu coronavirusul din unitatea spitalicească, cel mai probabil.

Ieri, la nivelul județului Suceava se înregistrau 3.589 persoane declarate vindecate de COVID-19, iar astăzi, conform surselor oficiale se înregistrează 3.602 persoane vindecate.

Prefectura Suceava a anunțat astăzi faptul că în ultímele 24 de ore au fost internate în Spitalul Județean Suceava șase persoane diagnosticate cu coronavirus și externate 13 persoane. Tot Prefectura a transmis că în această unitatea spitalicească ar fi internate în prezent 101 de pacienți COVID și 299 nonCOVID. În secția ATI sunt internați șapte pacienți, dintre care toți sunt intubați.

Ieri, Prefectura Suceava a transmis că în Spitalul Județean Suceava se aflau 104 de pacienți COVID, 406 nonCOVID, 11 în secția ATI și doi intubați.

În urma unui calcul simplu reiese faptul că în ultimele 24 de ore patru pacienți infectați cu coronavirus au apărut din senin în Spitalul Județean Suceava.

104 (total pacienți COVID 13 iulie) + 6 (pacienți internați 13-14 iulie) – 13 (pacienți externați 13-14 iulie) = 97 (total pacienți COVID internați în SJU Suceava conform ultimelor internări și externări)

101 (total pacienți COVID 14 iulie anunțat) – 97 (total pacienți COVID din SJU Suceava conform ultimelor internări și externări) = 4 (pacienți COVID apăruți din senin peste noapte)

În urma ultimei informări transmise de Prefectura Suceava reiese faptul că de la data de 13 iulie 2020 până astăzi, 14 iulie 2020, patru pacienți nonCOVID s-ar fi infectat cu coronavirus în timp ce sunt internați în spital cu alte probleme.

Există și probabilitatea ca cífrele de mai sus să nu fie corecte, deoarece reprezentanții Prefecturii Suceava s-au obișnuit să transmită presei niște formulare tip, completate zi de zi cu alte cifre, pe care le denumesc „comunicate de presă”. Aceste formulare tip, nu de puține ori au fost completate greșit.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 16 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și opt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări”, a transmis Prefectura Suceava.

Adauga comentariu