Patru sălbatici din Hănțești, care l-au rupt cu bătaia pe un bărbat, au fost lăsați în libertate după 24 de ore petrecute în arestul IPJ Suceava

La data de 21 mai 2021, pe la ora 18.00, Andrei Bejinariu (26 de ani), Mihai Spiridon (30 de ani), Cezar Ichim (24 de ani) și Bogdan Peptanariu (44 de ani) l-au bătut cu sălbăticie pe Mihai Plebean, pe un drum din comuna Hănțești. Victima a fost lovită cu pumnii și picioarele.

În urma bătăii, victima a fost internată la secția Chirurgie toracică din cadrul Spitalului Județean Suceava. Victima a prezentat „politraumatism cu echimoze, hematom, excoriații, plăgi contuze, epistaxis, fracturi costale. Cadrele medicale au considerat că Mihai Plebean ar putea necesita 30 - 35 de zile de îngrijiri medicale.

Inițial, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”. Ulterior, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din „lovirea sau alte violențe” în „vătămare corporală”.

La data de 22 mai 2021, agresorii au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. Urmând ca în ziua următoare să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunerea de luare a unei măsuri privative de libertate.

La data de 23 mai 2021, judecătorii din cadrul Judecătoriei Suceava au considerat că agresorii nu merită să stea 30 de zile în arest preventiv, ci doar să fie luată față de ei măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Adauga comentariu