Paznicul unei firme din Dorna Arini a murit după ce s-a intoxicat cu gaz la locul de muncă

Ieri dimineață, D.S. (59 de ani), din comuna Dorna Arini, a fost dus la serviciu de către un coleg. Bărbatul era angajat ca paznic la SC OFZ Bucovina SRL, societate care are ca activitate principală extracția minereurilor feroase. Ajunși la punctul de lucru al SC OFZ Bucovina SRL, din comuna Dorna Arini, cei doi au pus în funcțiune un generator de curent electric pe benzină, pentru a porni niște pompe de apă. Deoarece firma de energie electrică efectuează lucrări în zonă, sediul societății sus-menționate nu este conectat la rețeaua de curent electric. Pe urmă, D.S. a rămas singur la sediul societății.

Pe la ora 16.00, colegii de muncă l-au apelat telefonic pe D.S., dar cel din urmă nu a răspuns. Așadar, un angajat al societății s-a dus la punctul de lucru și l-a găsit pe D.S. inconștient la parterul imobilului.

La fața locului a ajuns un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Vatra Dornei care i-a efectuat victimei măsurile de prim ajutor, dar fără rezultate. Medicii au constatat decesul bărbatului.

În încăperea în care a fost găsită victima se simțea miros de gaze, iar în camera alăturată a fost găsit generatorul de curent electric, care nu funcționa. În rezervorul generatorului nu se mai afla combustibil și butonul de pornire era în poziția „On”.

Pe cadavru nu au fost găsite urme de violență. Acesta a fost depus la morga spitalului din Vatra Dornei pentru efectuarea autopsiei medico legale.

Cu privire la acest eveniment au fost informați și reprezentanții de la ITM Suceava.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea din culpă” și „nerespectarea  măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Adauga comentariu