Pe modelul chelneriței ajunsă peste noapte inginer la Apele Române, un consilier județean, care este și afacerist, a fost angajat al Primăriei Vatra Moldoviței pentru scurt timp pentru a fi detașat șef la Protecția Consumatorului Suceava

În urma anchetei realizată de către jurnaliștii de la Recorder, privind transformarea unei chelnerițe peste noapte în inginer al Apelor Române, informațiile privind mișmașurile făcute la Primăria Vatra Moldoviței apar aproape zilnic.

De această dată, Știri Suceava arată faptul că, la Primăria Vatra Moldoviței ar fi fost angajat la sfârșitul anului trecut și consilierul județean PNL Suceava, Tudorel Titianu. Liberalul, un prosper om de afaceri din Dolhasca, ar fi devenit inspector de stare civilă la primăria aflată la o sută de kilometri depărtare de casă, în celălalt capăt al județului, în urma unui concurs care ar fi avut loc în data de 25 noiembrie. 

După doar o lună de la încadrare, liberalul Tudorel Titianu ar fi fost detașat de la Primăria Vatra Moldoviței pe funcția de șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava. 

Primăria Vatra Moldoviței, scară rulantă spre funcții publice importante în instituțiile statului român

Având în vedere și povestea Simonei Iancu, nepoata primarului Virgil Saghin, care a lucrat trei zile în cadrul Primăriei Vatra Moldoviței doar pentru a putea fi detașată la Apele Române, se pare că Primăria menționată reprezintă scara rulantă care duce destul de sigur spre ocuparea unei funcții publice în instituțiile statului român.

Potrivit Adevărul, când Simona a „câștigat” funcția de administrator public al comunei aceasta ar fi avut un salariu bun. Potrivit legislației, doar salariile primarului și viceprimarului ar fi putut depăși salariul administratorului public.

Potrivit articolului 47 al Legii 53/2003, Codul Muncii, „pe perioada detaşării, salariatul beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de angajatorul la care este detaşat”, s-a mai arătat în Adevărul.

Amintim că, după reportajul Recorder, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început cercetări în cazul angajării tinerei chelnerițe la Apele Române. Nu se știe la acest moment dacă cercetările vor fi extinse și cu privire la modul în care au fost făcute angajările la Primăria Vatra Moldoviței.

Alte știri despre acest subiect:

Chelnerița care a lucrat trei zile la Primăria Vatra Moldoviței, ajungând peste noapte inginer la Apele Române, este nepoata primarului Virgil Saghin

DNA și Corpul de Control efectuează anchete la Apele Române după ce o chelneriță, care a lucrat trei zile la Primăria Vatra Moldoviței, a ajuns peste noapte inginer la ANAR fără a avea habar care este malul drept și care este malul stâng

VIDEO O chelneriță care a lucrat trei zile la Primăria Vatra Moldoviței a ajuns peste noapte inginer la Apele Române deși habar n-are nici măcar cum se măsoară debitul apei


Adauga comentariu