Pedeapsa bărbatului din Vatra Dornei care i-a aplicat o bătaie soră cu moartea unui interlop local a fost micșorată. Bărbatul a fost condamnat la șase ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare

Curtea de Apel Suceava i-a micșorat pedeapsa inculpatului Tiberiu Sîrbu de la nouă ani de închisoare la șase ani, 10 luni și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de „tentativă la infracțiunea de omor” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

În plus, bărbatul nu va mai trebui să îi plătească lui Marius Simion suma de 100.000 de euro reprezentând daune materiale.

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că la data de 4 iunie 2021, la ora 21.00, o escortă din cadrul Serviciului Investigații Criminale l-a preluat de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” – București pe Tiberiu Sîrbu, din municipiul Vatra Dornei pe numele căruia Tribunalul Suceava a emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și l-a intros în Arestul IPJ Suceava.

Tiberiu Sîrbu a fost extrădat din Marea Britanie la data de 4 iunie a.c., figurând urmărit la nivel național și internațional.

Totodată, față de Tiberiu Sîrbu, Judecătoria Vatra Dornei a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 12 luni de închisoare ca urmare a revocării suspendării executării sub supraveghere a unei alte pedepse.

La data de 12 octombrie 2018, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare în lipsă pe numele inculpaților Tiberiu Sîrbu, Vasile Andrei Iosup și Mihai Lucan pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Cei trei sunt acuzați că la data de 15 septembrie 2018, în jurul orei 20.00, i-au aplicat o bătaie soră cu moartea lui Marius Simion zis „Simi” (45 de ani la acea vreme), într-o casă de pariuri din centrul municipiului Vatra Dornei.

Deocamdată, nu se cunosc cu exactitate motivele de la care a izbucnit întreaga altercație. Cert este că Simi a ajuns la Spitalul Județean Suceava cu leziuni grave. În primă fază, fapta a fost încadrată ca loviri sau alte violențe, însă ulterior infracțiunea a fost schimbată în tentativă de omor.

Tiberiu Sîrbu este cunoscut ca o persoană cu antecedente penale în Vatra Dornei. El are un dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și pentru conducere fără permis.

Victima, Marius Simion zis „Simi” era proaspăt eliberat din închisoare. Acesta a fost condamnat în 2011 la șapte ani și șase luni de închisoare după ce a pus bazele unei grupări care racola tineri și îi trimitea la furat în Italia.

Adauga comentariu