Pedeapsa lui Vodă, individul care s-a urcat beat la volan și a provocat un accident mortal la Vatra Dornei, a fost redusă. Acesta a fost condamnat definitiv la trei ani și două luni de închisoare

Curtea de Apel Suceava a admis apelul inculpatului Marius Ovidiu Vodă împotriva sentinței pronunțate de Judecătoria Vatra Dornei.

Magistrații i-au micșorat pedeaspa tânărului de la cinci ani și două luni de închisoare la trei ani și două luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Inculpatul i se interzice dreptul de a conduce pentru trei ani după executarea pedepsei cu închisoarea.

Decizia a rămas definitivă.


Vă amintim faptul că Marius Ovidiu Vodă (25 de ani), din comuna Cornu Luncii, a fost arestat preventiv aproape trei luni de zile după ce a provocat un accident mortal pe raza localității Vatra Dornei în luna ianuarie 2021.

La data de 24 ianuarie 2021, puțin înainte de ora 08.00, în fața subunității de pompieri din Vatra Dornei a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. În urma acestui eveniment au fost rănite patru persoane, una dintre ele rămânând încarcerate într-un autoturism și ajungând la spital în stare de inconștientă, în stop cardio respirator.

Se pare că Marius Ovidiu Vodă, conducea un autoturism marca Audi pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Vatra Dornei, dinspre Roșu către Argestru. Din cauza vitezei excesive și din cauza alcoolemiei, individul a ajuns cu mașina pe contrasens și s-a izbit frontal într-un autoturism marca Volkswagen. La volanul mașinii din urmă se afla C.P.S. (28 de ani), din municipiul Vatra Dornei.

C.P.S. a fost declarat decedat la ora 08.40.

În urma accidentului a mai fost rănită și I.S. (50 de ani), pasageră în Volkswagen, Marius Ovidiu Vodă și A.B. (23 de ani), pasageră în Audi. Toți aceștia au fost transportați la Spitalul din Vatra Dornei.

Cadavrul lui C.P.S. va fi depus la morga Spitalului din Vatra Dornei pentru efectuarea necropsiei.

Marius Ovidiu Vodă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Adauga comentariu