Pedeapsă micșorată pentru bărbatul din Bălcăuți care și-a violat fiica minoră timp de patru ani

Curtea de Apel Suceava a admis apelul lui Vasile Cepoi împotriva sentinței penale prin care a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată.

Magistrații i-au micșorat pedeapsa bărbatului de la 12 ani la 10 ani de închisoare. De asemenea a fost micșorată și suma de bani pe care inculpatul trebuie să o plătească părții civile, reprezentând daune morale, de la 50.000 de euro la 25.000 de euro.

Decizia este definitivă.


Vă amintim faptul că, în luna iulie a anului 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi l-au reținut pentru o perioadă de 24 de ore pe suspectul Vasile Cepoi (44 de ani), din satul Negostina, comuna Bălcăuți, pentru comiterea infracțiunii de viol în formă continuată.

La data de 18 iulie 2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Vasile Cepoi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „viol” în formă continuată.

În acest caz există probe din care rezultă faptul că în perioada 2017 – 2021, cu o frecvenţă de aproximativ patru acte materiale/an, în baza aceleiași rezoluții infracționale, prin constrângere, punerea în imposibilitatea de a-și exprima voința sau profitând de această stare, inculpatul Vasile Cepoi a întreținut raporturi sexuale normale, în repetate rânduri cu fiica sa minoră în vârstă de 13 ani, în perioada în care aceasta avea vârsta cuprinsă între nouă şi respectiv 13 ani, victimă minoră care se afla în îngrijirea și educarea inculpatului, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate datorită vârstei și faptului că locuia împreună cu tatăl ei.   

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Rădăuți a admis solicitarea și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului Vasile Cepoi.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie a inculpatului.

Comentarii

Dorin Aelenei

12.06.2022 07:00

Mama mamă

Adauga comentariu