Pedeapsă micșorată pentru ”Talanu”, după ce a fost achitat pentru tentativa de viol. Humoreanul s-a întors în Penitenciarul Botoșani cu o condamnare definitivă la patru ani și 10 luni de închisoare

Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de DIICOT și de inculpații Marcel Mihai Manoliu, Ionica Liliana Manoliu și Eduard Cristian Hacman împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 2816/86/2020.

Eduard Cristian Hacman este condamnat la un an, două luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat” și „efectuarea de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe perioada termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei Oraşului Gura Humorului sau în cadrul Primăriei Oraşului Frasin.

Ionica Liliana Manoliu este condamnată la doi ani, două luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituirea unui grup infracțional organizat”, „efectuarea de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație” și „trafic de droguri de risc fără drept”. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe perioada termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei Oraşului Gura Humorului sau în cadrul Primăriei Oraşului Frasin.

În cazul lui Marcel Mihai Manoliu, acesta a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol și a fost condamnat la patru ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație, trafic de droguri de risc fără drept,  ultraj. Înainte de a fi achitat pentru tentativa de viol, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Marcel Mihai Manoliu la șapte ani și nouă luni de închisoare.

Eduard Cristian Hacman a primi înapoi telefonul mobil marca Huawei.

Ionicăi Liliana Manoliu i-a fost restituit autoturismul marca Audi A6.

Marcel Mihai Manoliu a primit înapoi sabia tip samurai din metal de aproximativ 100 de centimetri lungime, o apărătoare a mâinii în formă de dragon, mâner ce are la o extremitate un cap de dragon.

Decizia este definitivă.

Ieri, 9 august 2022, Marcel Mihai Manoliu, zis ”Talanu”, din orașul Gura Humorului a fost  identificat de polițiști și depus la Penitenciarul Botoșani.


Marcel - Mihai Manoliu zis „Talanu” (41 de ani), din orașul Gura Humorului, are o poveste demnă de un film. Humoreanul, cunoscut în ultima perioadă pentru concursurile de tipul „Strongman” la care a luat parte”, a fost arestat preventiv la data de 16 ianuarie 2020 fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de „constituire a unui grup infracțional organizat”, „efectuarea de operaţiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație” şi „tentativă de viol”.

La propunerea DIICOT Suceava, în arestul IPJ Suceava au mai ajuns și soția sa Ionica Liliana Manoliu, Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi, acuzați de asemenea de „constituire a unui grup infracțional organizat” și „efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație”.

Amintim că, la data de 15 ianuarie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților Marcel – Mihai Manoliu, Ionica Liliana Manoliu, Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație și tentativă la viol.

În acest caz s-a reținut faptul că inculpații Marcel – Mihai Manoliu, Ionica Liliana Manoliu, Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi au constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop comiterea infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

Astfel, inculpații Marcel – Mihai Manoliu și Ionica Liliana Manoliu procurau și vindeau substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv, atât direct de la locuința acestora, din orașul Gura Humorului, cât și prin intermediul inculpaților Eduard Cristian Hacman și Adrian Costel Volanschi.

Inculpatul Marcel – Mihai Manoliu a recurs deseori la fapte de violență pentru a intimida persoanele pe care le suspecta că-i pot pune în pericol activitatea infracțională, printre cei agresați s-a aflat și inculpatul Eduard Cristian Hacman.

Totodată, la data de 22 iunie 2018, inculpatul Marcel – Mihai Manoliu ar fi încercat să agreseze sexual un minor sub pretextul că aceasta a venit neanunțată la domiciliul său, pentru a solicita produse cu efect psihoactiv.

În urma cercetărilor făcute s-a stabilit că substanțele cu efect psihoactiv erau vândute la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei.

La data de 15 ianuarie 2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate două laptopuri, 13 telefoane mobile, trei carduri de memorie, un stick USB și o sabie.

În cursul zilei de 16 ianuarie 2020, cei patru inculpați au fost prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Suceava, care au dispus arestare lor preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și a jandarmilor din cadrul BSIJ Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Povestea de film a lui „Talanu”

În primăvara anului trecut, Marcel – Mihai Manoliu, poreclit „Talanu”, a impresionat juriul de la „Românii au talent”. Acesta și-a demonstrat forța în fața celor patru jurați, reușind să obțină patru de „Da”.

În 2018, Marcel – Mihai Manoliu a câștigat concursul internațional de forță STRONGMAN, organizat de Asociația FitForce, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei. Deși a concurat cu sportivi din Ungaria, Liban şi Republica Moldova, Marcel Manoliu s-a detașat la toate cele cinci probe: rostogolirea unui buștean de 120 de kilograme din înclinat, genuflexiuni cu o mașină, rostogolirea cauciucurilor de 300 de kilograme și 400 de kilograme, căratul greutăților pe o distanță de 10 metri – 140 kilograme – 200 kilograme, ridicarea pe umăr a unui bolovan de 140 kilograme.

„Talanu” a făcut pușcărie pentru că a înfipt o furcă într-un agent de pază

În vara anului 2014, „Talanu” a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat. Decizia magistraților suceveni a fost una definitivă, astfel că „Talanu” avea să ajungă la Penitenciarul Botoșani.

Incidentul ce l-a băgat după gratii pe Marcel – Mihai Manoliu a avut loc la data de 21 august 2013. Atunci, Poliţia oraşului Gura Humorului s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că Bogdan G. (39 de ani), din localitate, a fost tăiat la piciorul drept şi transportat la Spitalului orăşenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticat cu „plagă tăiată gamba dreaptă 1/3 mediană cu şoc hemoragic”, fiind transferat la Spitalul Judeţean Suceava şi supus unei intervenţii chirurgicale.

Din primele verificări făcute de poliţişti a rezultat că la data de 31 august 2013, în jurul orei 09.07, Mihai – Marcel Manoliu şi Cristian Adolf Neuburger zis „Neamţu”, ambii din Gura Humorului, l-au atacat pe Bogdan G., agent de pază la o firmă din localitate, care se afla în parcarea din faţa unui restaurant din oraş, în afara orelor de serviciu.

În timpul conflictului, Mihai – Marcel Manoliu l-a înţepat cu o furcă în piciorul drept pe Bogdan G., după care cei doi agresori au părăsit locul faptei într-o direcţie necunoscută.

În urma măsurilor întreprinse de oamenii legii, autorii au fost prinşi, iar dosarul a fost preluat de Serviciul de investigaţii criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, stabilindu-se faptul că victima necesită pentru vindecare 22 – 25 de zile de îngrijiri medicale, viaţa acesteia fiind pusă în pericol ca urmare a modului de aplicare a loviturii.

Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor calificat, cu inculpaţii reţinuţi pentru 24 ore. Cei doi inculpaţi au fost prezentaţi instanţei de judecată, magistraţii luând decizia de a-i aresta preventiv pentru 29 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de „tentativă la omor calificat”. Cei doi indivizi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu