Pedeapsă redusă pentru mopedistul beat și fără permis care și-a omorât un prieten într-un accident rutier

Curtea de Apel Suceava a admis contestația inculpatului Ioan Cocari privind condamnarea la doi ani și două luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Așadar, condamnarea acestuia a fost micșorată la un an și opt luni de închisoare cu executare. Această decizie este definitivă.


La data de 15 octombrie 2017, pe la ora 06.00, Ioan Cocari (25 de ani la acea vreme), din Stroiești, conducea un moped pe raza comunei Șcheia, pe strada Centurii, spre restaurantul Polaris. La un moment dat, Cocari a pierdut controlul asupra mopedului, a acroșat o bordură și s-a răsturnat pe carosabil. Tânărul se afla pe moped împreună cu un tânăr în vârstă de 17 ani.

În urma accidentului, Daniel Tocariu (17 ani), a murit, iar Ioan Cocari a ajuns în spital în stare gravă. Tocariu era pasager pe moped.

Ioan Cocari a ajuns la spital având o fractură de bază de craniu. Atunci, mopedistul a fost internat la ATI, șansele sale de supraviețuire fiind mici.

Celui din urmă i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Rezultatele au arătat faptul că individul era beat în momentul producerii accidentului rutier.

Polițiștii au constatat și faptul că Ioan Cocari nu avea permis de conducere.

sursa foto: hailadorna.ro

Adauga comentariu