Pedeapsă ușoară pentru o complice de-a ”polițistei”, care a țepuit-o pe mama unui bebeluș era grav bolnav. Acesteia i s-a aplicat măsura educativă a asistării zilnice pentru trei luni

Tribunalul Suceava i-au aplicat Elenei Lăcrămioara Popa măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de trei luni pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la înșelăciune”

Magistrații îi obligă pe inculpații: Gheorghe Cristian Peptănaru, Andreea Rotari și Elena Lăcrămioara Popa, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 1.750 euro cu titlu de daune materiale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că, în același dosar, Andreea Rotari a fost condamnată la cinci ani, șapte luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „trafic de influență” și „înșelăciune”, în timp ce Gheorghe Cristian Peptănaru a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru „complicitate la înșelăciune” și „complicitate la infracțiunea de trafic de influență”.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis-o în judecată, în stare de arest preventiv, pe inculpata Andreea Rotari, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și înșelăciune. În același dosar au mai fost trimiși în judecată inculpata Elena Lăcrămioara Popa pentru complicitate la infracțiunea de înșelăciune și inculpatul Gheorghe Cristian Peptănaru pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și complicitate la înșelăciune.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Anchetatorii au stabilit că, în intervalul 3 – 7 aprilie 2020, Andreea Rotari, după ce în prealabil și-a creat și configurat mai multe conturi false în cadrul aplicației de socializare Facebook, care să confere aparența unor persoane reale, asumându-și o identitate falsă și pretinzând că este bărbat și lucrător de poliție la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava, respectiv pretinzând că este lucrătoare de poliție în cadrul aceleiași structuri de poliție, colegă cu polițistul care „vorbise cu ea” despre permisul numitei T., i-a pretins persoanei vătămate, prin intermediul mai multor conversaţii telefonice şi în mediul virtual, în cadrul aplicaţiilor Facebook şi Whatsapp, respectiv în consecință a primit, de la persoana vătămată T., suma de 800 de euro,  în schimbul exercitării influenţei polițistului pe lângă unul sau mai mulţi colegi din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Suceava pentru a-i determina pe aceştia să restituie permisul auto, actul fiind ridicat şi suspendat din luna decembrie 2019 în urma unui accident rutier, sumă remisă efectiv inculpatei Andreea Rotari în două tranșe, în datele de 6 și 7 aprilie 2020, prin intermediul complicelui Gheorghe Cristian Peptănaru.

Ulterior, în intervalul 8 – 9 aprilie 2020, profitând de contextul creat cu promisiunea exercitării influenței pentru restituirea permisului auto persoanei vătămate, aceasta așteptând materializarea demersului respectiv, după ce în prealabil și-a creat și configurat mai multe conturi false în cadrul aplicației de socializare Facebook, care să confere aparența unor persoane reale, pretinzând că este bărbat și lucrător de poliție în cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava, inculpata i-a solicitat persoanei vătămate T., fără a avea vreodată intenția de a-i restitui, suma de 3.000 lei cu titlu de împrumut. Inculpata Andreea Rotari i-a spus acesteia, în mod fals și mincinos, în cadrul mai multor conversații, că are nevoie urgentă de acești bani pentru că mama sa s-ar fi aflat în stare gravă și ar fi necesitat urgent o intervenție medicală costisitoare, la inimă, care urma să fie efectuată în municipiul Cluj- Napoca, precizând că îi va restitui banii de îndată și utilizând, în scopul întăririi aparenței mincinoase create, un alt cont de pe aplicația Facebook cu alt nume, de pe care a abordat persoana vătămată pretinzând că este o prietenă a polițistului și că și ea caută bani pentru „a-l ajuta” în vederea efectuării operației mamei sale, îndemnând-o să „îl ajute dacă are posibilitatea”. Ca urmare a acestor manopere dolozive, la data de 9 aprilie 2020, persoana vătămată T. a remis inculpatei Andreea Rotari, prin intermediul aceluiași Peptănaru, suma de 3.000 lei. Inculpata Andreea Rotari a refuzat să restituie suma susmenționată, cauzând astfel o pagubă persoanei vătămate T..

De asemenea, în intervalul 15 martie  – 7 aprilie 2020, cu complicitatea inculpatei Elena Lăcrămioara Popa, care i-a oferit informații despre persoana vătămată V. și i-a făcut legătura cu V. facilitând abordarea ei, inculpata Andreea Rotari a pretins că este bărbat și lucrător de poliție în cadrul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Suceava și a abordat-o, inițial prin intermediul aplicației Facebook, pe persoana vătămată V., spunându-i în mod fals și mincinos că vrea să o ajute financiar pentru a ameliora starea de sănătate a bebelușului persoanei vătămate V., în vârstă de două luni, grav bolnav și pentru a facilita efectuarea unor intervenții medicale în cadrul unei clinici private specializate din orașul Viena, Austria. Inculpata Andreea Rotari a întărit această aparență prin prezentarea unei false adeverințe de „atestare juridică polițist”, apoi prin abordarea persoanei vătămate V. de pe un alt cont din aplicația Facebook cu alt nume, pretinzând a fi mama polițistului și că va face tot posibilul să o ajute, precum și prin simularea și prezentarea unor conversații pe aplicația Whatsapp cu un pretins medic ori a unui pretins polițist, persoane fictive, care ar fi avut menirea să faciliteze efectuarea intervențiilor medicale asupra bebelușului persoanei vătămate. În aceste împrejurări, inculpata Andreea Rotari a solicitat, fără a avea intenția de a-i restitui, respectiv a primit, de la persoana vătămată V., astfel indusă în eroare, suma de 2.000 de lei, remisă efectiv prin transfer bancar în data de 16 martie 2020, iar după ce i-a câștigat încrederea numitei V, în urma mai multor conversații, persoana vătămată V. fiind în așteptarea concretizării demersurilor medicale promise anterior, inculpata Andreea Rotari i-a mai solicitat, fără a avea intenția de a-i restitui și a primit efectiv, direct de la V., în numerar, sumele de 1.000 de euro și 3.000 de lei, în intervalul 17 martie – 7 aprilie 2020, prima sumă sub pretextul fals de contravaloare pentru intervenția medicală necesară copilului, iar a doua sumă cu titlu de împrumut, sub pretextul fals și mincinos al achitării avansului la un apartament, pretins contractat în municipiul Bistrița, unde inculpata Andreea Rotari și V. ar fi urmat să locuiască alături de copil, cauzându-i astfel, prin manoperele dolozive expuse, o pagubă persoanei vătămate V., în cuantum de 5000 de lei și 1.000 de euro, din care i-au fost restituite ulterior, doar după izbucnirea unui scandal, sumele de 2.000 de lei prin transfer bancar și 500 de lei și 50 de euro în numerar prin intermediul unui complice. 

Inculpata Andreea Rotari are antecedente penale, fiind condamnată anterior pentru săvârșirea  unor infracțiuni de trafic de influență, comise prin același mod de operare.

Alte știri despre acest subiect:

„Polițista”, care a țepuit-o pe o mamă al cărei bebeluș era grav bolnav, a fost condamnată la peste cinci ani de închisoare

Tânăra care s-a dat polițistă și a luat șpagă pentru a face angajări la IPJ Suceava nu va ajunge la închisoare

O escroacă, care s-a dat drept polițist și a păcălit persoane aflate în disperare, a fost arestată

Țepara fără suflet care s-a folosit de drama unei mame ce avea bebelușul grav bolnav, înșelând-o cu 10.000 de lei, a fost trimisă în judecată

 

Adauga comentariu