Pedepse ușoare pentru cinci rromi din Dornești care au folosit într-o încăierare o coasă, o sabie, o rangă, o bâtă și mai multe pietre. Judecătorii i-au interzis unuia dintre ei să părăsească locuința de domiciliu în weekend

Judecătoria Rădăuți i-a condamnat pe cinci dintre rromii care, în anul 2020, s-au încăierat în curtea Spitalului Municipal Rădăuți.

Arhip Luţu a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de: încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. 

Constantin Cristian Luţu a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de: încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Marcel Luțu a fost condamnat la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de: încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Tiberiu Marcel Bobu a fost condamnat la șapte luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de: încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Termenul de supraveghere pentru cei patru inculpați este de doi ani de zile. Pe durata termenului de supraveghere inculpații sunt obligați să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Dorneşti sau Primăriei municipiului Rădăuţi, pe o perioadă de 60 de zile.

Față de inculpatul minor Constantin Cristian L. s-a dispus măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de 12 săptămâni. Acesta este obligat să nu părăsească locuința de domiciliu în zilele de sâmbătă și duminică.

 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termne de 10 zile de la comunicare.


La data de 30 august 2020, în jurul orei 22.00, două familii de rromi din comuna Dornești s-au încăierat și au făcut un scandal monstru. Circa 30 de persoane au fost implicate în acest eveniment, se arată în rechizitoriu. Aceștia s-au bătut cu bâte din lemn, o coasă, o rangă, o sabie și pietre.

Pentru acest eveniment, la data de 17 septembrie 2020, cei cinci inculpați menționați mai sus au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în ziua următoare au fost plasasți sub control judiciar pentru 60 de zile.

Adauga comentariu