Pedepsele soldatului Săcăleanu și a prietenilor săi, care au tâlhărit-o pe o femeie în Burdujeni, au fost micșorate. Niciunul nu va ajunge la închisoare

Curtea de Apel Suceava a admis apelurile inculpaților Constantin Pavel Grigoraș, Marian Săcăleanu și Benone Daniel Ventilă împotriva sentinței penale a Tribunalului Suceava pronunțate pentru o tâlhărie desfășurată în cartierul Burdujeni din municipiul Suceava.

Pedeapsa lui Constantin Pavel Grigoraș a fost redusă de la patru ani de închisoare cu executare la doi ani și șase luni cu suspendare pentru „tâlhărie calificată”. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Primăriei comunei Vadu Moldovei sau Primăriei municipiului Fălticeni.

Magistrații i-au redus pedeapsa și lui Marian Săcăleanu, care în primă instanță a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare. După apel, inculpatul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Termenul de supraveghere stablit este de trei ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile în cadrul Primăriei comunei Vadu Moldovei sau Primăriei municipiului Fălticeni.

De asemenea, și Benone Daniel Ventilă a primit o pedeapsă mai ușoară în urma apelului. Dacă Tribunalul Suceava a luat decizia de a-i aplica inculpatului măsura educativă a internării într-un centru de detenție pentru trei ani și șase luni, magistrații Curții de Apel Suceava consideră că este suficientă măsura educativă neprivativă de libertate constând în asistarea zilnică pe o perioadă de șase luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Decizia este definitivă.


La data de 30 noiembrie 2021, Marian Săcăleanu, fiind militar angajat al unei unități militare din cadrul Ministerul Apărării Naționale, și-a pus o mască pe față și a participat la tâlhărirea unei femei în cartierul Burdujeni din Suceava.

La această infracțiune au participat trei persoane, respectiv minorul Ventilă, soldatul Săcăleanu și un prieten de-al lor, Grigoraș. 

Totul s-a întâmplat pe strada Cuza Vodă. Atunci, minorul a trecut pe lângă femeie și i-a smuls geanta în care avea documentele, 500 de lire sterline și 277 de lei, a arătat Dezvăluirea.

Soldatul Săcăleanu, având masca pe față, a ținut de „șase”.

„Inculpatul avea la rândul sau mască pe față cu purta gluga hanoracului trasa pe cap și a supravegheat indeaproape zona comiterii faptei oferiandui-i sprijin moral prin prezența sa’’, se arăta într-un comunicat al Parchetului Militar de la acea vreme.

Adauga comentariu