Pensionara Teodora Munteanu rămâne în continuare pe scaunul de viceprimar al Sucevei. Ion Lungu și-a retras proiectul de demitere a acesteia și îi cere demisia: „E o chestie de demnitate să vă dați dumneavoastră demisia. Sunteți viceprimarul PSD-ului”

În această dimineață, la ora 09.00, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Suceava care avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind demiterea Teodorei Munteanu (USR) din funcția de viceprimar. Ședința a durat doar trei minute, deoarece edilul Sucevei, Ion Lungu, și-a retras proiectul după ce a văzut că o parte dintre consilierii locali nu au avut bunăvoința să participe la această ședință. Pentru ca demiterea să poată fi admisă primarul ar fi avut nevoie de 16 voturi.

La ședință au fost prezenți 17 consilieri: cei nouă de la PNL, patru de la PMP, doi de la ProRomânia și doar liderii de grup de la USR și PSD.

„Am retras proiectul de pe ordinea de zi și mă explic. Această strategie în care de la USR și de la PSD sunt veniți doar liderii îmi confirmă ceea ce știam mai demult, că este o colaborare în consiliul local USR-PSD. Vreau să anunț la acest microfon că începând de astăzi în consiliul local este o nouă majoritate PNL-PMP-ProRomânia și o minoritate USR-PSD. Noi ne-am asociat cu doamna viceprimar la vremea respectivă din simplul considerent că era guvernarea PNL-USR, atâta timp cât ea nu mai este, nu se mai justifică această colaborare având în vedere faptul că din grupul dumneavoastră o parte din consilieri nu votează. Ca atare, asta este situația, nu avem ce face. Mai este o poveste care se poate rezolva, o chestie de demnitate să vă dați dumneavoastră demisia pentru că altfel nu trece, atâta timp cât sunteți viceprimarul PSD-ului”, a spus Ion Lungu.

Adauga comentariu