Percheziții la sediile Delgaz Grid, distribuitorul de gaze naturale al E.ON. Firma și-ar fi înșelat consumatorii „umflâdu-le” facturile

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la Poliţia Judeţeană Alba au făcut, miercuri, 18 noiembrie 2020, 87 de percheziţii în Capitală și în 20 de judeţe, la sediile Delgaz Grid, companie a grupului E.ON România, societate de distribuţie de gaze, într-un dosar vizând posibile fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Polițiștii suspectează că firma ar fi falsificat datele astfel încât pierderile raportate au fost mai mari, iar acest lucru ar fi dus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale.

Delgaz Grid, companie a grupului E.ON România, este unul dintre cei doi mari distribuitori de gaze din țară.

Potrivit Poliţiei Judeţene Alba, ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au făcut 87 de percheziţii în judeţele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistriţa-Năsăud (3), Botoşani (4), Caraş-Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iaşi (6), Maramureş (4), Mureş (15), Neamţ (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiş (4), Vaslui (2) şi în Bucureşti (2), la sediile unui distribuitor de gaze, precum şi la punctele de lucru ale acestuia.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018-2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale. Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4%”, arată Poliția Alba, citată de News.ro.

Prin transmiterea acestor date, distribuitorul de gaz ar fi indus în eroare ANRE, iar acest lucru ar fi dus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale.
La percheziţii participă 261 de poliţişti, iar dosarul vizează infracțiunile de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, în acest moment procedural fiind începută urmărirea penală in rem.

MINUTUL 04.16

sursa material: hotnews.ro

sursa foto: stirisuceava.net

Adauga comentariu