Perelinaj pe raza județului Suceava. Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi plimbate prin mai multe localități din județ

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat, astăzi, 23 noiembrie 2020, că moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate în perioada următoare într-un pelerinaj prin mai multe comunități de pe raza județului Suceava astfel încât să aducă liniște credincioșilor și credința că nu sunt singuri și că sfinții îi ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu „să ridice această molimă”.

Într-un comunicat de presă, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților arată că anul acesta va fi ținut cu siguranță minte de către toți petru că a fost un an greu și încă nu este gata, iar pandemia a secerat vieți ale celor dragi, a schimbat modul de a relaționa și i-a făcut pe oameni mai triști, mai singuri și mai îngrijorați.

„Cei care credem în Dumnezeu, în El ne punem nădejdea. Și Îi cerem să ne ierte, să ne apere și să ridice această molimă. Știm, o va face după ce vom fi învățat lecția ce o însoțește! Și pentru că nu avem totdeauna îndrăzneală înaintea Lui, apelăm la sfinți. Pe ei îi simțim mai aproape, ca cei ce au fost oameni ca și noi. Unul dintre ei este și Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou, ocrotitorul urbei Sucevei și al întregii eparhii”, se arată în comunicat.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților amintește că la începutul acestei pandemii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate, în duh de rugăciune, pe străzile Sucevei și în curtea Spitalului Județean.

„Reacțiile au fost cât se poate de pozitive: oamenii au simțit liniște, pace și au redobândit un gram de încredere și speranță. Și de atunci, în mai multe rânduri, nu puțini oameni au cerut ca din nou „să mai venim cu Sfântul””, se menționează în comunicat.

Totodată se precizează că acum, după mai bine de jumătate de an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în urma unei atente consultări cu autoritățile locale și județene, moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor pleca să binecuvinteze județul Suceava.

„Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi. Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie. Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!”, se mai arată în comunicat.

sursa material+foto: News Bucovina

Adauga comentariu