Pesta porcină a ajuns la doi pași de Suceava

Prefectura județului Suceava a anunțat faptul că membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor Suceava s-au reunit într-o ședință extraordinară pentru a vorbi despre evoluția pestei porcine, după ce în Maramureș a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în cursul zilei de 23 octombrie 2018.

„În ședința din luna iulie s-au stabilit o serie de măsuri de prevenție și combatere a Pestei Porcine Africane în cazul în care un focar ar fi fost confirmat pe raza județului Suceava. Până acum ca urmare a măsurilor adoptate în județul Suceava nu a apărut niciun focar de pestă porcină africană”, a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Una dintre soluțiile luate în calcul este aceea de amplarea unor filtre suplimentare de poliție pe DN 18, tronsonul ce leagă județele Suceava și Maramureș, urmând a se lua în calcul instituirea unui filtru permanent. DSVSA a precizat că va monitoriza în permanență situația PPA pe raza județului Suceava.

Polițiștii și jandarmii vor continua controalele desfășurate în târgurile de animale din Suceava, unde este interzisă comercializarea porcilor. La Vama Siret a fost de asemenea pusă interdicția de a fi introduse în țară produse de origine animală.

Sursa foto: www.stirileprotv.ro

Adauga comentariu