Peste 100 de polițiști și jandarmi vor fi prezenți la Festivalul „Bucovina Motor Fest” de la Cetatea de Scaun a Sucevei, în acest weekend

Peste 100 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați în acest weekend pentru ca evenimentele sociale și artistice organizate în această perioadă în zona Cetății de Scaun din Municipiul Suceava să se desfășoare fără incidente.

„În zonele de organizare a evenimentelor sociale și artistice, polițiștii au dispus măsuri sporite de siguranță. Sunt prezente echipajele canine specializate din cadrul structurilor de poliție și jandarmi, iar echipajele de poliție rutieră sunt prezente pe căile adiacente de circulație pentru verificări și controale pe linie de alcool și substanțe interzise. Polițiști în ținută civilă sunt printre participanți pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea furturilor din genți și buzunare și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.

În plus, echipe de polițiști și jandarmi, însoțite de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava sunt prezenți la aceste evenimente și desfășoară activități de informare și responsabilizare pentru prevenirea consumului de droguri și alcool.

Scopul acestor activități este reprezentat de prevenirea și  conștientizarea efectelor consumului de droguri, riscurile la care se expun, dar și recunoașterea semnelor consumului de droguri.

De asemenea, sunt informaţii cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză, cauzate de consumul de droguri. Alături de polițiști și jandami vor fi și specialiștii Agenției Naționale Antodrog – Centrul Regional Suceava.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, aducând în prim – plan tinerii, care sunt cei mai expuși la traficul și consumul de substanțe psihoactive”, a transmis IPJ Suceava.

Adauga comentariu