Peste 1.000 de angajați ai MAI se află în misiune în județul Suceava, cu ocazia alegerilor parlamentare

Polițiștii din cadrul Inpsectoratului de Poliție Județean Suceava, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul pentru situații de Urgență Suceava, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, precum și alte structuri MAI, se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența efectivelor pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei de COVID 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în perioada 5 - 6 decembrie 2020, zilnic, aproximativ 1.088 de efective MAI se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de pază, protecție, ordine și siguranță publică, pentru intervenția efectivă la eventualele incidente, precum și pentru monitorizarea traficului.

Pe raza județului au fost constituite  560 de secții de votare, paza și protecția acestora fiind asigurată de polițiști împreună cu celelalte structuri de ordine și siguranță publică.

De asemenea, polițiștii rutieri vor fi în teren, organizând filtre rutiere pentru monitorizarea traficului și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite în context electoral.

„Vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială! Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI”, a transmis IPJ Suceava.

 

 

Adauga comentariu