Peste 1.200 de elevi suceveni vor da bacalaureatul în această sesiune de toamnă. Circa 900 de candidați sunt din promoția curentă

Examenul național de bacalaureat, sesiunea august - septembrie 2021, începe luni, 16 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română, marți, 17 august, se va desfășura proba obligatorie a profilului, miercuri, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.

În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 1.271 candidați, dintre care 917 candidați din promoția curentă, respectiv 354 candidați din promoțiile anterioare.

Repartizarea candidaților pe probe este următoarea:

  • Limba și literatura română – 534 candidați;
  • Proba obligatorie a profilului – 895 candidați;
  • Proba la alegere a profilului și specializării – 748 candidați.

Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în trei de centre de examen, conform repartizărilor din Anexă.

Anexă - Repartizarea candidaților în centrele de examen

COLEGIUL ECONOMIC "DIMITRIE CANTEMIR" SUCEAVA – 479 candidați

COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ "SPIRU HARET" SUCEAVA- 465 candidați

COLEGIUL TEHNIC "ALEXANDRU IOAN CUZA" SUCEAVA – 327 candidați

Pentru evaluarea lucrărilor a fost constituit un centru zonal de evaluare, respectiv la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

„În perioada 23-31 august 2021, va avea loc echivalarea / recunoașterea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, în fiecare unitate de învățământ liceal care are candidați la examen.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 31 august (până în ora 12:00).  Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie”, a transmis IȘJ Suceava.

Adauga comentariu