Peste 200 de polițiști și 100 de jandarmi vor asigura liniștea cetățenilor în weekend-ul de 1 mai

În acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, vor fi la datorie peste 200 de polițiști suceveni și peste 100 de jandarmi suceveni. Prioritatea acestora va fi prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor.

„Deoarece cu toții ne dorim să ajungem la destinație în siguranță, polițiștii rutieri vor fi prezenți, pe principalele artere din județul Suceava și de asemenea din zonele turistice, precum și pe traseele de acces către aceste zone, în vederea prevenirii accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizării traficului rutier, precum și în vederea combaterii excesului de viteză și a consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii auto.

În ceea ce privește mijloacele de transport feroviar, polițiștii din cadrul Serviciului Poliției TF Suceava vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea și combaterea furturilor din buzunare, de și din bagaje, a tâlhăriilor și descurajarea comiterii de fapte antisociale, atât în stațiile de cale ferată, cât și în vagoanele de călători.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice”, a transmis IPJ Suceava.

„Jandarmii vor fi prezenți alături de polițiști atât în mediul urban, în zonele aglomerate, parcuri, centre comerciale, zone de agrement, cât și în mediul  rural unde au loc manifestări cultural-artistice cu ocazia zilelor localităților, acționând pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional.

De asemenea, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la meciurile de fotbal și rugby care vor avea loc pe raza județului și vor monitoriza ordinea publică la expoziția canină <Bucovina Dog Show 2022>, dar și în cadrul evenimentului <Retro Parada Primăverii 2022>.

Totodată, jandarmii montani vor executa misiuni de patrulare în zonele de agrement din Gura Humorului, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Broșteni și Sucevița, pentru a se asigura că turiștii nu vor întâmpina probleme, dar și în cazul constatării unor abateri de la normele legale”, a transmis IJJ Suceava.

Adauga comentariu