Peste 2.200 de refugiați din Ucraina au fost transportați cu autospecialele ISU de ieri până astăzi. Dintre aceștia aproape 700 sunt copii

În contextul afluxului de persoane care se refugiază din Ucraina urmare a conflictului armat care afectează țara vecină, vă transmitem următoarele date și informații.

La nivelul Punctului de coordonare și comandă avansat integrat, în cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, au fost centralizate următoarele date (în data de 07.02.2022 ora 13.00) cu privire la situația locurilor de cazare puse la dispoziție în principal de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, celelalte culte religioase ce activează pe raza județului, unități administrativ teritoriale, operatori economici și persoane fizice:

 • Total locuri: 6220
 • Locuri ocupate: 884
 • Locuri disponibile: 5336

Prefectul județului Suceava a solicitat suplimentarea personalului medical în vederea asigurării asistenței medicale de specialitate și monitorizării condițiilor igienico – sanitare din locațiile de cazare temporară a refugiaților. În aceste condiții Direcția de Sănătate Publică Suceava asigură personalul medical de specialitate, după cum urmează:

Pentru taberele de refugiaţi organizate în punctul de trecere a frontierei Siret:

 • Inspectorul coordonator Adrian Popescu - desemnat la nivelul DSP Suceava pentru consultare și supraveghere a activităților specifice în taberele de refugiaţi;
 • Dr. Dana Mihaela Costea (medic specialist epidemiolog) - responsabil pentru activitatea medicală la nivelul taberelor de refugiaţi;
 • Inspectorul Ilie Acatrinei - responsabil cu verificarea condiţiilor igienico-sanitare în taberele de refugiaţi și gestionare a situaţiei de urgență.

Pentru taberele de refugiaţi organizate în mun. Rădăuţi :

 • Dr. Cătălina Zorescu (medic primar epidemiolog) - coordonator desemnat la nivelul DSP Suceava pentru consultare și supraveghere a activităților specifice în taberele de refugiaţi;
 • Lăcrămioara Boldaşu (asistent medical principal) - responsabil pentru organizarea activităţii medicale la nivelul taberelor de refugiaţi;
 • Inspectorul Ilie Acatrinei - responsabil cu verificarea condiţiilor igienico-sanitare în taberele de refugiaţi și gestionare a situaţiei de urgență.

Pentru taberele de refugiaţi organizate în municipiul Suceava :

 • Dr. Dinu Florin Sădean (medic șef departament supraveghere în sănătate publică) - coordonator desemnat la nivelul DSP Suceava pentru consultare și supraveghere a activităților specifice în taberele de refugiaţi;
 • Ioana Simon (asistent medical principal) - responsabil pentru organizarea activităţii medicale la nivelul taberelor de refugiaţi;
 • Inspectorul Ilie Acatrinei - responsabil cu verificarea condiţiilor igienico-sanitare în taberele de refugiaţi și gestionare a situaţiei de urgență.

În vederea transferului cetățenilor care se refugiază din calea războiului din Ucraina, ISU Suceava, cu sprijinul altor inspectorate din țară, a desfășurat cu cele 16 autospeciale de transport (microbuze), în perioada 06.03. ora 08.00 - 07.03. ora 08.00, 148 transporturi pentru 2254 persoane, dintre care 682 copii.

La nivelul Serviciului Public Comunitare de Pașapoarte Suceava se înregistrează la acestă dată o medie de 550 cereri pe zi pentru pașapoarte simple electronice (față de circa 200 cereri pe zi, în urmă cu două săptămâni), circa 60% dintre acestea fiind depuse pentru minori.

Printre factorii determinanți pentru această creștere se numără și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie atât la nivel național cât si european, apropierea Sărbătorilor Pascale, respectiv perioada de vacanță a elevilor.

Cetățenii sunt încurajați ca, în situația în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, prin raportare la faptul că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse oriunde în țară, indiferent de județul de domiciliu al solicitantului.

În cursul acestei seri, va fi finalizat montajul a două unități modulare pe care ISU Suceava le va pune la dispoziția  ONG- urilor, în vederea organizării sedințelor de organizare și progres ale activităților desfășurate în contextul crizei umanitare.

 

Adauga comentariu