Peste 50 de polițiști au fost trimiși să-și roadă tălpile pantofilor prin parcuri și cluburi, după ce s-au făcut că nu văd scandalurile din crâșma fiului primarului Ion Lungu

În urmă cu cinci zile, cotidianul Ziar de Suceava a publicat un articol cu titlul „Polițiștii se fac că nu văd scandalurile de la crâșma fiului primarului Ion Lungu”, iar ieri polițiștii au fost trimiși să fie văzuți prin oraș.

Peste 50 de poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Suceava și IPJ Suceava au asigurat în acest weekend un mediu civilizat de distracţie pentru tineri. Au fost organizate razii în barurile şi discotecile de pe raza municipiului Suceava și au fost efectuate verificări la casele de pariuri sportive şi la sălile de jocuri de noroc.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști de ordine publică au legitimat minorfii identificați și le-au recomandat acestora să adopte un comportament care să nu îi expună unui risc infracțional și victimal.       

În noaptea de 5 octombrie 2019, ora 22.00 – 6 octombrie, ora 05.00 , la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost organizată o acțiune pe raza de responsabilitate, pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale în segmentul stradal care produc un sentiment pronunțat de insecuritate cetățenilor și pentru menținerea siguranței participanților la traficul rutier, fiind vizate zonele de risc identificate precum barurile, terasele, sălile de jocuri, stațiile mijloacelor de transport, cât și principalele artere de circulație, asigurându-se o prezență activă și vizibilă a elementului polițienesc.

La acțiunea organizată au participat 58 lucrători, din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Serviciului Investigații Criminale, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi Substanțe Toxice și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava și Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava,  din care 53 lucrători de poliție (35 ordine publică, 6 rutieră, 8 investigații criminale, 2 investigarea criminalității economice și 2 arme), 3 lucrători jandarmi și 2 lucrători pompieri, acționând cu 18 autospeciale din dotarea structurilor implicate.

Efectivele participante au acționat cu preponderență în zonele aglomerate, respectiv în zona parcului Universității, parcul din proximitatea Policlinicii Areni, zona Albina, zona Curcubeu, magazinul Mihalex din Cartierul Obcini, zona restaurantului La Radu – Obcini, zona ABC – Obcini, zona localurilor La Bibliotecă, Studențească, Versus, Parcul Central Prof. Ioan Nemeș, Padrino Lounge, zona Bebelușul, Parcul Simion Florea Marian și în Parcul 3 Bărboși, zona Orizont, zona Bisericii Sf. Andrei, zona Parcului din proximitatea Colegiului Tehnic Alexandru Ioan Cuza, str. Jean Bart din Cartierul Burdujeni, str. Gheorghe Doja, cartierul Cuza Vodă 2, local Terminus, str. Putna, zona complex-urilor comerciale Shoping City, Iulius Mall, club Strikers.

„În cadrul acţiunii organizate și desfășurate s-a urmărit asigurarea climatului de siguranţă civică şi respectării legii prin desfăşurarea de acţiuni specifice în sistem integrat pe principalele artere rutiere de intrare în municipiul Suceava, desfăşurarea de acţiuni punctuale pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, precum şi a celor urmărite în temeiul legii.

De asemenea, acțiunea a vizat menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică prin prevenirea comiterii faptelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi a celor săvârşite cu violenţă; prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor cu violenţă, ce se comit de regulă în zona discotecilor, barurilor, nightclub-urilor şi altor localuri de alimentaţie publică, sălilor de jocuri; prevenirea accidentelor rutiere cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule a normelor privind circulaţia pe drumurile publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 503 persoane și au fost avertizate 62  persoane.

Au fost verificați 23 de agenți de pază și au fost identificate 69 de persoane străine de localitate, care nu și-au putut justifica prezența, fiind dispuse măsuri de verificare.

Au fost controlate 57 de obiective și 202 vehicule.           

Au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 52.500 lei, au fost reținute trei permise de conducere, șase cerificate de înmatruiculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În total 81 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și au fost constatate trei infracțiuni.

Au fost aplicate șapte avertismente pe linia situațiilor de urgență, urmând a fi continuate verificările cu privire la legalitatea documentelor existente pe această linie la nivelul obiectivelor controlate și aplicate sancțiunile contravenționale care se impun.  


La data de 5 octombrie 2019, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au procedat la identificarea și oprirea în trafic a unui autoturism care circula pe strada Nicolae Iorga din cartierul Burdujeni. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 39 ani, din municipiul Suceava, județul Suceava, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat  valoarea  de 0,98mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării în bazele de date a permisului de conducere prezentat de cel în cauză, eliberat de autoritățile din Marea Britanie, s-a constatat faptul că acesta nu are corespondent.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru savârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

La data de 6 octombrie 2019, în jurul orei 01.20, un echipaj din cadrul Biroului Rutier, a oprit un autoturism care circula pe strada Nicolae Iorga din Suceava. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că autoturismul în cauză era condus de către un tânăr de 28 ani din comuna Udeşti, judeţul Suceava, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că avea o alcoolemie 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


„Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, siguranța publică fiind o prioritate permanentă a polițiștilor suceveni”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

 

sursa foto: www.axanews.ro

 

 

Comentarii

Anonim

06.10.2019 15:33

Va rad contrabandistii in nas... mai ales semian stefan

Adauga comentariu